Σαουδική Αραβία F1 EL1: Ο Μαξ Φερστάπεν ήδη μπροστά

20:47 7/3/2024 - Πηγή: Sportime

Σαουδική Αραβία F1 : Πρώτα ενοχλημένος από τον George Russell στο ρολόι, ο Max Verstappen κατέληξε να κάνει τους πάντες να συμφωνήσουν ορίζοντας τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη ελεύθερη προπόνηση αυτή την Πέμπτη στη Τζέντα.

Μια εβδομάδα αφότου δεν σημείωσε τον καλύτερο χρόνο σε καμία ελεύθερη προπόνηση στο Μπαχρέιν, ο Max Verstappen αυτή τη φορά ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο του στη  Σαουδική Αραβία F1 με το δεξί πόδι σημειώνοντας τον καλύτερο
χρόνο στο EL1 αυτή την Πέμπτη στο Corniche της Τζέντα. Ο Ολλανδός χρειάστηκε ένα καλό μισάωρο για να πάρει το μέτρο της πίστας και να βρει κάποιο περιθώριο έναντι του ανταγωνισμού. Τελικά κέρδισε τους Φερνάντο Αλόνσο (+0 »186) και Σέρχιο Πέρεθ (+0 »209).Εκτός από το δίδυμο της Red Bull , ο Τζορτζ Ράσελ (4ος) έκανε επίσης έντονη εντύπωση σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίας, ταιριάζοντας με τους χρόνους του Ολλανδού για σαράντα λεπτά. Ο Βρετανός είναι αυτή τη στιγμή πιο άνετος από τον συμπαίκτη του Λιούις Χάμιλτον , μόλις 8ος.Συνήθως πολύ άνετα στην άσκηση ιπτάμενου γύρου, αυτή τη φορά η Ferrari παρουσίασε μια μικρή δαπάνη σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Ο Charles Leclerc και ο Carlos Sainz σημείωσαν μόνο τον 5ο και τον 6ο χρόνο της συνεδρίας, αντίστοιχα 3/10 και 5/10 του καλύτερου χρόνου. Ο Μονεγάσκος παραπονέθηκε για τη βρωμιά στην πίστα, καθώς μια πλαστική σακούλα κόλλησε στον μπροστινό του άξονα. «Μοιάζει με πίστα Mario Kart », είπε ο αριθμός 16. Το top 8 κρατιέται (ήδη!) σε μισό δευτερόλεπτο.Σημειώστε τον εξαιρετικό χρόνο του Alex Albon , 10ου και μοναδικού μη κορυφαίου οδηγού ομάδας που κατάφερε να μπει στην πρώτη 10άδα, μπροστά από τους Valtteri Botttas (11ος) και Daniel Ricciardo (12ος). Ο Λανς Στρολ τον τρόμαξε αγγίζοντας ελαφρά τον τοίχο και χάνοντας μέρη στο περιστατικό στην αρχή της συνεδρίας. Ωστόσο τερμάτισε 9ος.Στη γαλλική πλευρά, η Alpine δείχνει λίγο καλύτερη από ό,τι στο Μπαχρέιν όσον αφορά την κατάταξη, με την 13η θέση του Esteban Ocon και τη 17η του Pierre Gasly , αλλά τα προβλήματα προφανώς δεν θα επιλυθούν αυτό το Σαββατοκύριακο και η πρόκριση στο Q2 μπορεί ήδη αποδειχθεί φιλόδοξος στόχος.

22th Motor Festival The Real Game 23-25 Μαρτίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠαιανίαςO Superman Φάνης Λαμπρόπουλος θα παρουσιάσει τους εκθέτες του 22ου Motor FestivalMotor Festival: Το μεγαλύτερο πάρκο αδρεναλίνης ζωντανεύει στις 23-25 Μαρτίου στο MEC ΠαιανίαςΑποτελέσματα FP1 GP Σαουδικής Αραβίας: Ο Μαξ Φερστάπεν ξεπέρασε τον Φερνάντο Αλόνσο

Σαουδική Αραβία F1 :  Ο Max Verstappen ήταν στην κορυφή των χρονοδιαγραμμάτων της πρώτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών του GP της Σαουδικής Αραβίας με 1:29.659. Έκανε 23 γύρους και ήταν +0,186 δευτ. ταχύτερος από τον δεύτερο Fernando Alonso. Πίσω από το δίδυμο, ο Sergio Perez σημείωσε τον τρίτο ταχύτερο γύρο και ήταν +0,209 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον συμπαίκτη του στη Red Bull.

Σαουδική Αραβία F1 :  Αποτελέσματα FP1 GP Σαουδικής Αραβίας
Οδηγοί Ομάδα χρόνος
Μαξ Φερστάπεν κόκκινος ταύρος 1:29.659
Φερνάντο Αλόνσο Aston Martin +0,186 s
Σέρχιο Πέρεθ κόκκινος ταύρος +0,209 s
Τζορτζ Ράσελ Mercedes +0,280 δευτ
Charles Leclerc Ferrari +0,371 s
Κάρλος Σάιντζ Ferrari +0,505 s
Λάντο Νόρις McLaren +0,572 s
Λιούις Χάμιλτον Mercedes +0,577 s
Λανς Στρολ Aston Martin +0,921 s
Άλεξ Άλμπον Ουίλιαμς +1.088 s
Πιο κάτω, ο George Russell σημείωσε τον τέταρτο ταχύτερο χρόνο με 1:29.939. Ήταν σχεδόν ένα δέκατο γρηγορότερος από τον πέμπτο Charles Leclerc, ο οποίος ήταν πάνω από ένα δέκατο πιο γρήγορος από τον συμπαίκτη του στη Ferrari Carlos Sainz.

Σαουδική Αραβία F1 :  Πίσω από το δίδυμο της Ferrari, ο Λάντο Νόρις σημείωσε τον έβδομο ταχύτερο χρόνο με 1:30.231. Ήταν ταχύτερος από τον όγδοο Lewis Hamilton κατά μόλις 0,005 δευτερόλεπτα. Εν τω μεταξύ, οι Lance Stroll (1:30.580) και Alex Albon (1:30.747) στρογγυλεύτηκαν στην πρώτη 10άδα.

Σαουδική Αραβία, FP1: Ο Verstappen αφήνει το στίγμα του

Μεταξύ όλων των ομάδων, ορισμένα νέα χαρακτηριστικά έχουν ήδη εισαχθεί, μόνο οι Haas, Stake και Alpine έχουν το ίδιο αυτοκίνητο όπως στο Μπαχρέιν. Στα σκληρά ελαστικά, ο Hamilton θα θέσει ένα πρώτο σημείο αναφοράς σε 1’32″590, μπροστά από τον Norris κατά 2 δέκατα στα Medium ελαστικά, ο Alonso με τα ίδια σκληρά ελαστικά πλησιάζει στο 0″084 πίσω από την κορυφαία Mercedes, πριν ο Leclerc βελτιωθεί σε 1″ 32″253 και σκληρά ελαστικά. Ο χρόνος δεν θα κρατήσει πολύ, ο Pérez, ο βασιλιάς των αστικών σιρκουί, ρίχνει το σημείο αναφοράς στα σκληρά ελαστικά σε 1″32″072 ενώ ο Verstappen μένει σε απόσταση, 0″3 πίσω από τον Μεξικανό.

Σαουδική Αραβία F1 :  Ο Gasly ανεβάζει το Alpine του στη 2η θέση, αλλά χάρη στα Medium ελαστικά, ο Russell γλιστρά ανάμεσα σε αυτά τα δύο πριν ο Norris, επίσης με Medium ελαστικά, πετύχει έναν γύρο σε 1’31″804. Στα σκληρά ελαστικά, ο Alonso αυξάνει τον ρυθμό στο 1’30 “961 στα σκληρά ελαστικά και τώρα είναι μπροστά από τον Χάμιλτον με 0″4. Πίσω, η McLaren αποφάσισε δύο διαφορετικά προγράμματα, το Medium για τον Norris, το Hard για το Piastri. Ο Verstappen και ο Leclerc παρεμβάλλονται μεταξύ Alonso και Hamilton. Στις ομάδες που έχουν νέα χαρακτηριστικά, παρατηρούμε τη βαφή Flow Vis για να αναλύσουμε τη ροή του αέρα που ρέει κατά μήκος του αμαξώματος.

Μετά την πάροδο του πρώτου τετάρτου της ώρας, ο Ράσελ ανέλαβε τον Αλόνσο στην κορυφή του χρονοδιαγράμματος σε 1’30″806 στα σκληρά ελαστικά, ο Φερστάπεν τον μιμήθηκε με 0″107 καθυστέρηση, 0″129 για τον Λεκλέρκ. Ο οδηγός της Mercedes βελτιώθηκε ακόμα ο ρυθμός του να περάσει τη γραμμή σε 1’30″554 ακόμα με τα σκληρά ελαστικά. Λίγο πριν από τα μισά της συνεδρίας, ο Norris σημείωσε τον καλύτερο χρόνο με ελαστικά Soft σε 1’30″424, μόλις 0″130 ταχύτερα από τη Mercedes.

Σαουδική Αραβία F1 :  Με τα μαλακά ελαστικά, ο Verstappen θέτει το νέο σημείο αναφοράς σε 1’30″014, νικήθηκε με 0″003 από τον Russell, ο Norris είναι 3ος στα 0″220, ο Hamilton είναι στο 0″246 και η πρώτη Ferrari είναι 5η, αυτή του Sainz στο Το 0″7 είναι αρκετά μακριά για τους κόκκινους. Υπάρχει κίνηση για διαχείριση στην πίστα, ορισμένοι οδηγοί μπορεί είτε να χάσουν λίγο χρόνο ή τον προσανατολισμό τους, κάτι που επηρεάζει επίσης τον γρήγορο γύρο. Ο Max Verstappen θέλει ακόμα να στείλει ένα σήμα στον ανταγωνισμό, 1’29″659, αυτό είναι 0″ 3 καλύτερο από τον Russell. Ο Pérez έχει την καλή ιδέα να ακολουθήσει τον συμπαίκτη του στο 0″209, αυτό ζητάμε από τον Μεξικανό, αυτή η τελευταία έχει μία σεζόν για να πείσει τη Red Bull να την επεκτείνει .

Στα τελευταία 10 λεπτά, ο Alonso κατάφερε να φέρει την Aston Martin στα 0″ 186 πίσω από τον Verstappen, στο πίσω μέρος του πίνακα, ο Magnussen οδήγησε μόνο με σκληρά ελαστικά. Ricciardo, Tsunoda και Hülkenberg δεν έχουν χρησιμοποιήσει ακόμη τα Soft ελαστικά. έληξε η πρώτη συνεδρία με τον καλύτερο χρόνο του Max Verstappen μπροστά από τους Fernando Alonso και Sergio Pérez. Ο Leclerc επέστρεψε στην 5η θέση με 0″371 από τον καλύτερο χρόνο, είναι αρκετά κοντά μέχρι την 9η θέση του Lewis Hamilton στο μισό δευτερόλεπτο.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Οι μοτοσυκλέτες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP 2024: Ducati, KTM, Aprilia, Yamaha και HondaΜονοθέσια Formula 1: Γιατί όλοι οι αμφισβητίες της F1 του 2024 είναι κυρίως θαμποί και μαύροι;Η Ιταλική υπερδύναμη στα συστήματα ασφαλείας Zammitek θα είναι στο Motor FestivalΗ Ford Car Center στο 22ο Motor Festival MEC Παιανίας

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα