Στην κατάσταση που πρέπει τη στιγμή που πρέπει ο Άρης

22:16 5/3/2024 - Πηγή: Sportime

Την Τετάρτη (6/3, 19:00) ο Άρης δίνει ραντεβού με την ιστορία καθώς, κόντρα στον Παναιτωλικό, ετοιμάζεται να «σφραγίσει» την πρόκρισή του σε τελικό Κυπέλλου μετά από 14 ολόκληρα χρόνια. Το σημαντικό είναι ότι Θόδωρος Καρυπίδης και Άκης Μάντζιος έχουν κάνει σε μεγάλο βαθμό αυτά που πρέπει ώστε ο Θεός του πολέμου να είναι έτοιμος γι αυτή τη στιγμή.

Ακόμη και το τελευταίο δείγμα στο οποίο ο Άρης αρνήθηκε να χάσει από την ΑΕΚ,

δείχνοντας μενταλιτέ για τελικό, είναι αντιπροσωπευτικό της προσπάθειας που έγινε τους τελευταίους μήνες από διοίκηση και προπονητή.

Φωτογραφία από την τελευταία προπόνηση του Άρη στο Βικελίδης πριν τον Παναιτωλικό

Σίγουρα έγιναν λάθη που στοίχισαν μια καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα και βεβαίως έναν άδοξο αποκλεισμό από την Ευρώπη από πολύ νωρίς. Θα ήταν ωραίο στα πλέι οφ  οι κιτρινόμαυροι να ήταν πιο κοντά στους τέσσερις πρωτοπόρους και να μπορούσε να διεκδικήσει ένα καλύτερο πλασάρισμα.

Κακά τα ψέματα όμως ο μεγάλος στόχος είναι το Κύπελλο Ελλάδας. Ίσως με «δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη» ο Άρης να αποπροσανατολιζόταν και στο τέλος να έχανε και τα δύο. Η αλήθεια είναι οτι και η διαφορά των μπάτζετ με τους άλλους τέσσερις είναι μεγάλη και δύσκολα θα τον άφηναν να τους «φάει» μία από τις θέσεις της 4άδας, έτσι όπως έχουν καταντήσει τη Super League τόσο τοξική.

Στο Κύπελλο τα πράγματα είναι αλλιώς και αφού πήρε την τεράστια πρόκριση επί της ΑΕΚ, ο δρόμος προς την… κούπα άνοιξε. Στον τελικό θα έβρισκε κάποιον από τους άλλους τρεις, ωστόσο εκεί μιλάμε για ένα ματς και αυτό θα το σφυρίξει κορυφαίος διαιτητής και όχι… Σουηδοϊρακινοί.

Από εκεί και πέρα ο Άκης Μάντζιος κατάφερε μέσα σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα να «συμμαζέψει» την κατάσταση. Παρότι το «πείραμα Τερζή» δεν πέτυχε, παρά τους πολλούς τραυματισμούς και τα κενά στο ρόστερ.

Ο Άκης Μάντζιος χαμογελαστός στην τελευταία προπόνηση της ομάδας του

Παίκτες που αποδεικνύονται κομβικοί όπως Μανού Γκαρσία, Βέλεθ, Σαβέριο, Φαμπιάνο επέστρεψαν από τραυματισμούς, ο Καρυπίδης πρόσθεσε στο δυναμικό πολύτιμες μονάδες όπως Φετφατζίδη, Ρόουζ και Ανσαριφάρντ και ο Μάντζιος τους κάνει «ομάδα».

Ο Έλληνας τεχνικός έχει δώσει και πάλι αρχές, αγωνιστικό πνεύμα, ρόλους και την ελπίδα στους περισσότερους παίκτες ότι θα πάρουν τις ευκαιρίες τους. Έτσι λοιπόν δεν δίστασε να αφήσει εκτός τον Κάρλσον παρά το ηχηρό του όνομα για να βάλει μέσα τον «άγουρο» Παναγίδη. Επίσης δεν δίστασε να δοκιμάσει τον στόπερ Βέλεθ ως αμυντικό χαφ σε σερί παιχνίδια, όταν η απόδοση του Βερστράτε δεν ήταν το ίδιο καλή εσχάτως με το πρώτο κομμάτι της σεζόν.

Μέσα από όλη αυτή τη διαχείριση ο Μάντζιος βρήκε ρόλους, ξεκούρασε ή φορμάρισε τους παίκτες που το χρειάζονταν και ταυτόχρονα κέρδισε την εμπιστοσύνη τους. Κάπως έτσι ο Άρης έκλεψε τις εντυπώσεις στο ματς με την ΑΕΚ ή οποία καιγόταν για τη νίκη, ωστόσο θα μπορούσε να είχε φύγει από το Βικελίδης με την ήττα.

Στο τελευταίο δείγμα πριν τον Παναιτωλικό ο Θεός του πολέμου έβγαλε αντίδραση μετά την ήττα στη Λεωφόρο, επιδεικνύοντας υψηλό αγωνιστικό φρόνημα και συνδυάζοντας καλή εμφάνιση με αποτέλεσμα, αλλά και τη δυνατότητα ο χρόνος συμμετοχής να μοιραστεί για κάποιους.

ΥΓ: Στο χέρι του Άρη είναι η πρόκριση επί του Παναιτωλικού να είναι εύκολη. Αρκεί να αντιμετωπίσει το παιχνίδι σαν να χρειάζεται ο ίδιος νίκη για να προκριθεί και όχι η ομάδα του Αγρινίου.

ΥΓ1: Οσο σημαντικό ειναι το ματς για τον Αρη είναι και για την ομάδα του Πετράκη που δικαιούται να κάνει κι αυτή τα όνειρά της, καθώς δύσκολα θα ξαναβρεθεί στο άμεσο μέλλον στα ημιτελικά. Γι αυτό προσοχή ειδικά στο πρώτο ημίωρο προκειμένου να μην της δοθεί η εντύπωση ότι έχει αυξημένες ελπίδες για πρόκριση.

ΥΓ2: Το πρόγραμμα των πλέι οφ ξεκινά ιδανικά. Με τον ΠΑΟΚ στην κεκλεισμένων των θυρών Τούμπα  και εν συνεχεία με το θεωρητικά πιο βατό παιχνίδι, τη Λαμία εντός. Το Άρης-ΠΑΟΚ της τελευταίας αγωνιστικής, εκτός συγκλονιστικού θα είναι αδιάφορο και για τους δύο συμπολίτες. Αν πάντως δεν είναι για τον δικέφαλο δεν θα είναι ούτε και για τον Άρη…

ΥΓ3: Βλέπω τους ρεπόρτερ ΑΕΚ μετά το 3-3 να αναρωτιούνται ειρωνικά προς όσους άφηναν υπονοούμενα για…. περίεργες σχέσεις της ομάδας τους με τον Άρη «…αν έπαιξαν τα σπίτια τους στο στοίχημα» . Κι εγώ με τη σειρά μου ρωτάω εκείνους: «Εσείς παίξατε τα σπίτια σας όταν επί σειρά ετών λέγατε τα ίδια ψέματα περί σχέσεων Άρη-Ολυμπιακού;». Τώρα βλέπετε που ήρθαν στην ίδια θέση ελπίζω να καταλαβαίνουν πόσο λάθος έκαναν λέγοντας και γράφοντας αβάσιμα πράγματα. Ιστορικά ο Άρης έχει δείξει οτι κάθε φορά διεκδικεί το καλύτερο μέσα στο γήπεδο, με όσες αγωνιστικές δυνάμεις έχει την εκάστοτε στιγμή.

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα