Τάσος Αρνιακός: «Ετοιμαστείτε για χειμωνόκαιρο! – «Χιονόνερο, κρύο και παγωνιές»

Καιρός: Για «χειμωνόκαιρο» μας προετοιμάζει ο Τάσος Αρνιακός για το προσεχές σαββατοκύριακο (21-22/1), κάνοντας λόγο για «…χιόνι, χιονόνερο, κρύο και παγωνιές».

Μαζί με τον μετεωρολόγο του ΑΝΤ1, συμφωνεί και η ΕΜΥ που αναφέρει για το Σάββατο (21/1): Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην Ήπειρο, την ανατολική Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανώς τις Σποράδες.

Χιονοπτώσεις

θα σημειωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης καθώς σε ημιορεινές περιοχές. Τη νύχτα του Σαββάτου θα χιονίσει και στα πεδινά της βόρειας Ελλάδος καθώς και στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδας. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους από τις απογευματινές ώρες στα βόρεια και κεντρικά.

Από εκεί και πέρα οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 8 και τοπικά 9 μποφόρ στο βόρειο και βαθμιαία στο κεντρικό και νοτιοδυτικό Αιγαίο. Στα νότια αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα ενισχυθούν 6 με 8 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα θα πνέουν νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ.

Τέλος η θερμοκρασία στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 09 βαθμούς Κελσίου. Στα κεντρικά θα κυμανθεί στους 10 με 17 βαθμούς, στα νότια στους 18 με 20 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει κατά τόπους τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Τάσος Αρνιακός: Το δελτίο καιρού

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα