Τελεσίγραφο στην Τουρκία από Μπλίνκεν – Δεν σηκώνει κουβέντα!

16:07 9/1/2024 - Πηγή: Sportime

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία έστειλαν οι ΗΠΑ με την επίσκεψη του Άντονι Μπλίνκεν στη γειτονική χώρα, αναφορικά με τα F-16 και τις απαιτήσεις που έχει η γειτονική μας χώρα για τα μαχητικά αεροσκάφη.

Την ώρα που οι τούρκοι ασχολούνται κυρίως με την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα, η αλήθεια είναι πως ο ίδιος ο Άντονι Μπλίνκεν μετέφερε στην Άγκυρα ένα τελεσίγραφο από Αμερική μεριά.

Τελεσίγραφο στην Τουρκία
από Μπλίνκεν – Αυτό απαίτησε από την Άγκυρα

Σύμφωνα με όσα μετέφερε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία ζήτησε από το τουρκικό κοινοβούλιο να εγκρίνει πρώτα την ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία, ώστε «να βοηθηθεί» ο  πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και να δοθούν τα μαχητικά F-16 που έχει ανάγκη η Τουρκία.

Σαν να μην έφτανε όμως αυτό που άκουσε ο Φιντάν, ήταν πως θα πρέπει η Τουρκία να δώσει άμεσα την απάντηση της για τη Σουηδία. Τι εννοούμε άμεσα; Έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας!

Παράλληλα, οι τούρκοι φαίνεται πως γκρίνιαξαν στον Μπλίνκεν πως οι ΗΠΑ βοηθάει την Ελλάδα, με την απάντηση του να αναφέρει πως το θέμα των F-35 για τη χώρα μας θα προωθηθεί.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ αναφέρθηκε στο ζήτημα της προμήθειας και εκσυγχρονισμού των F-16, λέγοντας πως: «παρακολουθούμε τη διαδικασία τους αιτήματος μας προς τις ΗΠΑ για την προμήθεια 40 F-16 Block-70 και των 79 κιτ εκσυγχρονισμού των F-16 .Οι τεχνικές συναντήσεις έχουν ολοκληρωθεί. Στους ομολόγους μας τονίζουμε πως σύντομα πρέπει να γίνουν θετικά βήματα για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Είναι απαράδεκτο το θέμα αυτό να παραμένει σε εκκρεμότητα».

Πηγή: Geostratigika.gr

Δείτε τα όσα δήλωσε για το θέμα ο Μανώλης Κωστίδης:

Βαγγέλης Λάσκαρης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα