Τι λέει η «Κόκκινη βίβλος» της Τουρκίας για την Ελλάδα: Το κρυφό κείμενο που καθορίζει τις απειλές προς τη χώρα

14:15 1/3/2024 - Πηγή: Sportime

Μέχρι και η «Κόκκινη βίβλος» θα αλλάξει στην Τουρκία από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όπως προκύπτει από δημοσιεύματα του Τύπου της χώρας.

Οσοι αναρωτιέστε τι ακριβώς είναι η «Κόκκινη βίβλος», ουσιαστικά πρόκειται για το κρυφό δόγμα που καθορίζει τη στάση της Τουρκίας απέναντι σε κάθε είδους απειλή. Είτε εσωτερική είτε εξωτερική και γενικότερα αφορά θέματα ασφάλειας.

Οπως γνωρίζουμε ο Ερντογάν έχει αρκετούς εχθρούς και εντός και εκτός Τουρκίας γι αυτό και είναι διατεθειμένος να επανακαθορίσει το κείμενο της «βίβλου» για να είναι… καλυμμένος από κάθε

πλευρά.

Φυσικά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το τι θα αναφέρει το «ανανεωμένο» αυτό κείμενο για την Ελλάδα το οποίο θα επικαιροποιηθεί μέσα στον Απρίλιο. Έτσι μεταξύ άλλων θα επανακαθοριστούν ζητήματα όμως η Ανατολική Μεσόγειος, το Αιγαίο και το θέμα των χωρικών υδάτων, όπως για παράδειγμα η επέκταση στα 12 μίλια ή αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών

Βεβαίως ποιος ξέρει αν θα μάθουμε λεπτομέρειες για όλα τα παραπάνω ή θα είναι ένα τελείως «κρυφό χαρτί» για την Κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κόκκινη, Τουρκίας, Ελλάδα,kokkini, tourkias, ellada