Τουρκία: Νέο παραλήρημα Τατάρ – «Η Γαλάζια Πατρίδα περιλαμβάνει και τους Τουρκοκύπριους»

Τουρκία: Κι άλλο… λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, αναφερόμενος για άλλη μια φορά στην «Γαλάζια Πατρίδα».

Λίγους μήνες έπειτα από τις δηλώσεις του για την «τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», ο  Τουρκοκύπριος ηγέτης ανέφερε ότι το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» περιλαμβάνει και τους Τουρκοκυπρίους, και ότι «διαθέτουμε 400.000 τ.χλμ.».

«Όταν λέω “Γαλάζια Πατρίδα” δεδομένου ότι υπάρχει και γη στον βυθό της θάλασσας, πάντοτε το διατυπώνω ως εξής: Πατρίδα, μικρή πατρίδα («πατρίδα παιδί») δηλαδή Βόρεια

Κύπρος, και η Γαλάζια Πατρίδα, αυτά τα τρία ενωμένα, διότι σύμφωνα με το δίκαιο της θάλασσας, σήμερα εμείς στη Γαλάζια μας Πατρίδα, δηλαδή στην ανατολική Μεσόγειο, διαθέτουμε 400.000 χιλιομέτρων δικαιοδοσίας και δικαίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τατάρ, και πρόσθεσε:

«Εντός αυτών των πλαισίων της Γαλάζιας Πατρίδας, η ´Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου διαθέτει δικαιώματα που αντιστοιχούν στο τριπλάσιο της δικής της επικράτειας».

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης ανέφερε ακόμα ότι «παραχωρήσαμε αεροδρόμιο στην Τουρκία για τα τουρκικά drones».

«Τώρα, με την ψήφιση του κοινοβουλίου μας, έχει μεταβιβαστεί στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Συνεπώς, με κάποιες επενδύσεις που θα γίνουν τώρα εκεί, θα χρησιμοποιηθεί ως στρατιωτικό αεροδρόμιο όταν χρειαστεί, είτε ως αεροδρόμιο» δήλωσε ο Τατάρ.

Το εν λόγω αεροδρόμιο του Γκετσίτκαλε είναι εξαιρετικά σημαντικό σχολίασε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ.

Βαγγέλης Λάσκαρης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα