Τριτοκοσμικές υπηρεσίες από Hellenic Train – ΟΣΕ, 9 μήνες μετά τα Τέμπη: Ανοργανωσιά, ταλαιπωρία, χαλασμένες ζώνες, παρατημένοι σταθμοί!

Απίστευτες καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την άθλια κατάσταση στην οποία παραμένει ο σιδηρόδρομος, αφού όπως φαίνεται – 9 μήνες μετά το έγκλημα στα Τέμπη – δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα προς το καλύτερο!

Μπορεί η κυβέρνηση να έστησε ολόκληρο σόου με το τρένο… Γεραπετρίτη την ημέρα επανεκκίνησης των Intercity, όπου χρησιμοποιήθηκαν ακόμα και κομπάρσοι – στελέχη της ΝΔ για να πουν στις κάμερες πως όλα πλέον λειτουργούν… εκπληκτικά

στον σιδηρόδρομο, όμως στην πραγματικότητα συνεχίζουν να υφίστανται τα ίδια εγκληματικά λάθη, η ίδια παραμέληση και οι ίδιες δυσλειτουργίες των υποδομών.

Ιδιαίτερα μετά τις πλημμύρες που κατέστρεψαν τη Θεσσαλία, το ταξίδι ΘεσσαλονίκηΑθήνα με το Intercity, έχει μετατραπεί σε «περιπέτεια» μεγάλης ταλαιπωρίας και κινδύνου για τον επιβάτη, λόγω της προχειρότητας και της ανοργανωσιάς στον τρόπο που λειτουργεί η Hellenic Train, αλλά και της εγκατάλειψης στην οποία παραμένει ο σιδηρόδρομος!

Ούτε τώρα που 57 άνθρωποι βρήκαν φρικτό θάνατο και έχουμε μία σιδηροδρομική γραμμή, όλη κι όλη, που ενώνει την πρωτεύουσα με τη συμπρωτεύουσα, δεν έχουν γίνει αυτά που πρέπει, και η κυβέρνηση συνεχίζει να παίζει τις ζωές των πολιτών κορώνα – γράμματα!

Λόγω των καταστροφών που υπέστη το ήδη τριτοκοσμικό δίκτυο σιδηροδρόμου, σήμερα χρειάζονται 7 ολόκληρες ώρες για να ταξιδέψει από ΘεσσαλονίκηΑθήνα, και το αντίστροφο! Το πάλαι ποτέ «Λευκό Βέλος» που υποτίθεται θα συνέδεε τις 2 πόλεις σε 4 ώρες, σήμερα απαιτεί περισσότερη ταλαιπωρία, απ’ όσο είχε κάποιος όταν ταξίδευε πριν 30 χρόνια με τον… «καρβουνιάρη»!

Κλείνουν θέσεις για το τραίνο και δεν βρίσκουν για το λεωφορείο!

Και όπως αναφέρουν οι καταγγελίες, η οργάνωση του ταξιδιού από την Hellenic Train είναι τόσο «άρπα κόλλα», που ούτε σε τραίνα της Ινδίας και της Αφρικής δεν θα συναντούσε κάποιος. Οι επιβάτες που ξεκινούν από τη Θεσσαλονίκη, πρέπει να πάνε με λεωφορείο της Hellenic Train ως το Λιανοκλάδι, για να πάρουν το τραίνο από εκεί και να συνεχίσουν προς Αθήνα. Ωστόσο πολλές φορές τα λεωφορεία που χρησιμοποιεί η Hellenic Train δεν αρκούν για να μεταφέρουν όλους τους επιβάτες μονομιάς, ασχέτως αν εκείνοι έχουν κλείσει εισιτήρια με «διαθέσιμες θέσεις» στο site της Hellenic Train, για ολόκληρη τη διαδρομή του Θεσσαλονίκη – Αθήνα!

Ένας δημοσιογράφος που ως απλός επιβάτης έκανε τη διαδρομή ΘεσσαλονίκηΑθήνα, έγραψε σε ανάρτησή του ότι «δεν το εύχεται ούτε στον χειρότερο εχθρό του» αυτό που πέρασε, καθώς η κοροϊδία της Hellenic Train στους επιβάτες δεν έχει να κάνει μόνο με το θέμα της ταλαιπωρίας, αφού εντόπισε ακόμα και σοβαρά ζητήματα ασφαλείας. Όπως ανέδειξε σε σχετικά βίντεο και φωτογραφίες που τράβηξε ο επιβάτης, οι ζώνες ασφαλείας δεν λειτουργούσαν στις θέσεις του λεωφορείου, ενώ δεν λειτουργούσε ούτε ο εσωτερικός φωτισμός του.

Και όσον αφορά τους σταθμούς σε Λιανοκλάδι και Αθήνα, η ίδια τριτοκοσμική κατάσταση, σαν να μην έγινε ποτέ το δυστύχημα στα Τέμπη. Χαλασμένες κυλιόμενες σκάλες και ασανσέρ, φωτεινοί πίνακες με βλάβες και γενικά καμία μέριμνα συντήρησης για όσα έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός, και κυριολεκτικά με τους υπέρογκους φόρους, αλλά και μεταφορικά με το αίμα των παιδιών στα Τέμπη που σκοτώθηκαν επειδή επικρατούσε αυτό ακριβώς το μπάχαλο, που παραμένει μέχρι και σήμερα.

Ουδείς ενδιαφέρεται από την κυβέρνηση να ασκήσει έλεγχο στις οικτρές υπηρεσίες της Hellenic Train, και ας έχει στο ματωμένο ιστορικό της τον θάνατο 57 ανθρώπων.

Τελικά αυτοί που ξεδιάντροπα λένε ότι «κανείς δεν θυμάται τα Τέμπη», το λένε για να καλύψουν ότι οι ίδιοι έχουν ξεχάσει τους νεκρούς, αλλά ακόμα και τους ζωντανούς – που συνεχίζουν να ταξιδεύουν σε ένα τριτοκοσμικό δίκτυο που μπορεί να φέρει την τραγωδία ανά πάσα στιγμή.

Διαβάστε ολόκληρη την καταγγελία:

«Πήγαμε Θεσσαλονίκη-Αθήνα με λεωφορείο & τρένο Hellenic Train και δεν το ευχόμαστε ούτε στον εχθρό μας.

Μετά τις πλημμύρες δεν υπάρχει σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ των 2 μεγαλύτερων πόλεων της Ελλάδας. Έτσι, πληρώσαμε εισιτήριο με τη Hellenic Train, γνωρίζοντας ότι θα χρειαστεί να αλλάξουμε στο Λιανοκλάδι από λεωφορείο σε τραίνο που θα μας πάει μέχρι την Αθήνα. Αυτό που δεν γνωρίζαμε όμως, ήταν η ταλαιπωρία που θα περνούσαμε. Αβεβαιότητα για το αν τελικά θα ταξιδέψουμε, χαλασμένα φώτα, ζώνες ασφαλείας που δεν λειτουργούν, οδηγός να μιλάει στο κινητό χωρίς να υπάρχει συνοδηγός να βοηθήσει, χαλασμένοι πίνακες, ασανσέρ, ρολόγια και κυλιόμενες στους σταθμούς των τραίνων.

Και φυσικά 7 ολοστρόγγυλες ώρες ταξιδιού για να πάει κανείς από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. Δηλαδή περισσότερες από ότι θα έκανε κανείς αν ταξίδευε 30 χρόνια πριν. Η πρώτη έκπληξη που μας περίμενε ήταν ότι 10’ πριν ξεκινήσει το λεωφορείο, μας ανακοινώθηκε πως μπορεί να μην χωράμε. Δηλαδή παρόλο που η εφαρμογή πληροφορούσε λανθασμένα πως υπάρχουν άφθονες θέσεις για το ταξίδι, αυτές οι θέσεις δεν αφορούσαν ολόκληρη τη διαδρομή αλλά μονάχα το μικρό μέρος της, Λιανοκλάδι-Αθήνα. Και αυτό παρότι αναγράφεται καθαρά ότι αφορούν το Θεσσαλονίκη-Αθήνα εν τω συνόλω».

Πήγαμε Θεσσαλονίκη-Αθήνα με λεωφορείο & τρένο Hellenic Train και δεν το ευχόμαστε ούτε στον εχθρό μας (thread)
Μετά τις πλημμύρες δεν υπάρχει σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ των 2 μεγαλύτερων πόλεων της Ελλάδας. Έτσι, πληρώσαμε εισιτήριο με τη Hellenic Train, γνωρίζοντας ότι θα… pic.twitter.com/4CSUp2qA2l

— Chris Avramidis (@chris_avramidis) November 26, 2023

Αλέξανδρος Ορφανίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα