Τζίμας: Ήρθε η ώρα για το Wonderkid του ΠΑΟΚ να αρπάξει την ευκαιρία του – Έτσι τον «έφτιαξε» ο Λουτσέσκου

Ο Στέφανος Τζίμας αποτελεί αναμφίβολα το νέο μεγάλο Wonderkid του ΠΑΟΚ και όπως όλα δείχνουν η πολυπόθητη στιγμή έφτασε, αφού ετοιμάζεται να πάρει τη δική του ευκαιρία.

Οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στους «ασπρόμαυρους», με την απουσία του Αλί Σαμάτα για το Copa Africa, οδηγούν στη μεγάλη ευκαιρία που περίμενε ο νεαρός επιθετικός.

Όπως όλα δείχνουν, στο ματς κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα που θα διεξαχθεί την Κυριακή

(14/1, 20:30), ο 18χρονος θα πάρει φανέλα βασικού για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν.

Ο νεαρός επιθετικός έχει κεντρίσει ήδη τα βλέμματα πολλών ευρωπαϊκών ομάδων, με τις εμφανίσεις του τόσο με τον Δικέφαλο, όσο και με την Εθνική Ελλάδας.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον «ετοιμάζει» όλο αυτό το διάστημα, προκειμένου να μπει στην εξίσωση όσο πιο δυναμικά μπορεί και να είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις προσδοκίες. Άλλωστε, έχει δείξει ήδη τις ικανότητές του και τον δυναμισμό στο παιχνίδι του, αλλά και την τεχνική που διαθέτει στα επιθετικά του καθήκοντα.

Από την περσινή σεζόν, όταν και έγινε μέλος της πρώτης ομάδας, ο Ρουμάνος τεχνικός τον έχει από κοντά και μιλάει με τα καλύτερα λόγια σε κάθε ευκαιρία.

Ωστόσο, δεν παραλείπει σε κάθε του δήλωση να κρατάει χαμηλά τη… μπάλα για τον νεαρό, τονίζοντας πως χρειάζεται πολύ δουλειά και πρέπει να βελτιωθεί σε αρκετούς τομείς δουλεύοντας σκληρά. Πρόκειται ξεκάθαρα για μία προσπάθεια να τον κρατήσει συγκεντρωμένο, αγνοώντας τις «σειρήνες» που ακούγονται γύρω από το όνομά του.

Χαρακτηριστικό του πόσο τον πιστεύει άλλωστε, είναι το γεγονός πως μετέβη στην προετοιμασία του καλοκαιριού αμέσως μετά τις υποχρεώσεις του με τη «γαλανόλευκη» για το EURO.

Εκεί, αρκετές ήταν η φορά που ο 54χρονος του έκανε… ιδιαίτερα, σχετικά με το πως θέλει να κινείται μέσα στον αγωνιστικό χώρο και το πως να αντιμετωπίζει διάφορες καταστάσεις που δημιουργούνται.

Μετά το ματς κόντρα στον ΟΦΗ, δεν απέφυγε να μιλήσει για την περίπτωσή του, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως: «Έχουμε Μπράντον, έχουμε τον Τζίμα που περιμένει για την στιγμή του. Έχει δείξει πολύ καλό πρόσωπο όποτε έχει παίξει και νομίζω πως είναι η ώρα να πάρει την ευκαιρία του. Νομίζω πως είναι ένα χρονικό σημείο που μπορεί να πάρει τον χρόνο συμμετοχής που πρέπει να πάρει, ένα μεγάλο ταλέντο που έχουμε στην ομάδα».

Ο Στέφανος Τζίμας που ήδη μετράει ένα γκολ και μία ασίστ τη φετινή σεζόν σε 165 λεπτά, είναι έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία που θα του παρουσιαστεί από τα «μαλλιά», όπως άλλωστε έκανε και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας την περσινή σεζόν που ήδη έχει αφήσει για τα καλά το αποτύπωμά του και σε κάθε ευκαιρία «μαγεύει» δείχνοντας τον λόγο για τον οποίο επιβάλλεται να ξεκινάει βασικός.

Μάριος Σταμπουλής για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα