Μπαρτομέου : «Η Μπαρτσελόνα είχε τις μεγαλύτερες απώλειες λόγω κορωνοϊού»

21:13 26/7/2020 - Πηγή: To10.gr

Ο κορωνοϊός έκανε το πέρασμά του και από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και πολλές από τις μεγαλύτερες ομάδες επηρεάστηκαν σημαντικά στο οικονομικό κομμάτι.

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι η Μπαρτσελόνα είναι η ομάδα με τις μεγαλύτερες οικονομικές απώλειες ενώ μίλησε και για τη συνολική επιρροή του covid-19 στο ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Από τις 14 Μαρτίου δεν έχουμε λάβει ούτε ένα ευρώ. Έχουμε χάσει αυτή τη στιγμή περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ. Ανακτήσαμε κάποια

χρήματα από τις μειώσεις μισθών και το γεγονός πως η κυβέρνηση κάλυψε το 70% των μισθών των υπαλλήλων, όμως τα 200 εκατομμύρια παραμένουν μεγάλη απώλεια.

Το λέω αυτό διότι αν κάποιος νομίζει ότι η πανδημία δεν επηρεάζει την Μπαρτσελόνα, κάνει λάθος. Επηρεάζει τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες και η Μπαρτσελόνα είναι η ευρωπαϊκή ομάδα που βγάζει τα περισσότερα χρήματα και είχε τις μεγαλύτερες απώλειες».

Σχετικά με το πόσο επηρέασε ο ιός το άθλημα είπε: «Το ποδόσφαιρο θα χρειαστεί δύο με τρία χρόνια για να συνέλθει από την πανδημία. Κανείς δεν πρέπει να νομίζει ότι τα πράγματα θα έχουν φτιάξει από την επόμενη σεζόν. Οι σπουδαίοι οικονομικοί »γκουρού» κάνουν λόγο για τέσσερα χρόνια, αλλά νομίζω ότι το ποδόσφαιρο θα επιστρέψει γρηγορότερα».

Αναφερόμενος στην επιστροφή κόσμου στις εξέδρες δήλωσε: «Πιέζουμε για την επιστροφή του κόσμου στις εξέδρες αλλά το κάνουμε μέσα στο πλαίσιο των νόμων. Ο κόσμος πρέπει να γυρίσει, αλλά σε συγκεκριμένο ποσοστό και με τις απαραίτητες αποστάσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα