Ο Ολυμπιακός δεν έχει τέτοια θέματα…

21:02 3/10/2020 - Πηγή: To10.gr

Είτε το κρύο είναι τσουχτερό με παγωνιά που περονιάζει τα κόκκαλα είτε επικρατεί ηλιοφάνεια και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες ο ΠΑΣ στη έδρα του δεν αστειεύεται.

Είναι ομάδα με πολύ καλή επιθετική γραμμή και παίκτες που δεν διστάζουν να πάνε ακόμα και σε προσωπικές ενέργειες. Οσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι του στη Θεσσαλονίκη με τον Αρη θα το έχουν καταλάβει. Όπως θα κατάλαβαν ότι αμυντικά παρουσιάζει ευπάθειες που μπορούν εφόσον τις εκμεταλλευτείς να σου κάνουν ήσυχο το βράδυ στους «Ζωσιμάδες».

Όλα

αυτά στη θεωρεία γιατί στην πράξη θα χρειαστεί να πιάσει καλή απόδοση ο Ολυμπιακός για να καθαρίσει τον ΠΑΣ και να συνεχίσει με νίκες στο πρωτάθλημα. Εκεί που εκτός από τον ΠΑΟΚ εγγράφει υποθήκες διεκδίκησης του τίτλου η ΑΕΚΛ του Μάσιμο Καρέρα. Αναφέρομαι στο όνομα του προπονητή των κιτρινόμαυρων γιατί φαίνεται ότι σιγά-σιγά βάζει την σφραγίδα του στην ομάδα και ανεβάζει την ποιότητά της. Αρα λοιπόν, όχι έναν αλλά δυο ανταγωνιστές φαίνεται να έχει φέτος ο Ολυμπιακός για την κατάκτηση του πρωταθλήματος που θα παραμένει πάντα βασικός στόχος για την ομάδα του Πειραιά. Φέτος έχουμε ένα ιδιαίτερο δεδομένο. Οι τρεις ομάδες που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Για τον Ολυμπιακός δεν πρόκειται περί πρωτόγνωρης κατάστασης. Για τους άλλους δυο θα περιμένουμε να δούμε. Θυμίζω ότι ο ΠΑΟΚ με το μυαλό στην Κράσνονταρ μετρά ήδη δυο αναπάντεχες γκέλες στο πρωτάθλημα. Από εδώ και πέρα τέτοιες γκέλες θα δημιουργούν βαθμολογικές απώλειες που θα είναι δύσκολο να καλυφθούν. Στο παιχνίδι με τον Βόλο, ο Φερέιρα δοκίμασε να παίξει χωρίς μια σειρά από βασικούς και η ομάδα του παρουσιάστηκε ασύνδετη και αμήχανη. Διότι μπορεί να κάνουμε εύκολα κουβέντα περί δυο ισάξιων εντεκάδων αλλά αυτή είναι κουβέντα. Στο εξής όμως όποια ομάδα διαθέτει πραγματικό και όχι αριθμητικό βάθος στον πάγκο της θα επωφελείται.

Θα προχωράει χωρίς ουσιαστικές απώλειες. Η ΑΕΚ είναι αλήθεια, πως μεσοεπιθετικά γέμισε το ρόστερ της με αξιόλογους παίκτες και διαθέτει εναλλακτικές επιλογές. Ο ΠΑΟΚ έμεινε πιο πίσω αν αναλογιστούμε πως ο Μίσιτς είναι ακόμα εκτός αγωνιστικής δράσης και στα εξτρέμ περιορίστηκαν οι επιλογές. Ο Ολυμπιακός δεν έχει τέτοια θέματα. Ειδικά με το τελευταίο μεταγραφικό μπαράζ τα έλυσε. Παίκτες με ποιότητα και παραστάσεις ήρθαν στον Πειραιά.

Τώρα είναι θέμα του Μαρτίνς να τους εντάξει και να τους κρατάει όλους ζεστούς και διαθέσιμους ώστε να παίρνει από τον καθένα το καλύτερο δυνατό. Οσο πιο πολλές είναι οι στροφές στον Μαραθώνιο τόσο οι ερυθρόλευκοι αποκτούν πλεονέκτημα…

Keywords
Τυχαία Θέματα