Τα προβλήματα είναι ακόμη εκεί…

08:41 26/9/2019 - Πηγή: To10.gr

Και ξαφνικά μπόλικη κουβέντα γύρω από τους πάγκους. Οι διαδοχικές προτάσεις της Σπόρτινγκ Λισαβόνας για τον Αμπέλ Φερέιρα. Η παραμονή του υπηρεσιακού Απόστολου Τερζή στον Άρη, ως επιβράβευση. Η ανακούφιση του Γιώργου Δώνη μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι της Κυριακής. Οι σκέψεις για την «διαχείριση» από τον αήττητο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο μοναδικός της Big 5 που περνά ήσυχα είναι ο Νίκος Κωστένογλου. Άντε όμως πριν από δύο μήνες να έλεγες σε έναν φίλο της ΑΕΚ

πως η ομάδα του θα πάει τη χρονιά με τον Κωστένογλου ο οποίος μοιάζει ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

Η φιλολογία γενικά γύρω από τους προπονητές είναι καλό νέο. Και ακίνδυνο σε ένα περιβάλλον που οι «αλλαγές» έχουν αποδειχθεί κατ επανάληψη παιχνιδάκι. Η ουσία όμως είναι αλλού. Στο γεγονός ότι τα προβλήματα δεν εξαφανίζονται με τη… συζήτηση.

Ο Αμπέλ στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται με ένα ρόστερ που δεν είναι δικό του, και που πιθανότατα δεν μπορεί να υπηρετήσει το δικό του ποδόσφαιρο. Ότι τον «πιστεύει» ο Ιβάν Σαββίδης είναι σίγουρα καλό νέο γιατί χωρίς την στήριξη του ιδιοκτήτη δεν προχωρούν ποδοσφαιρικά project. Η εικόνα όμως στο χορτάρι πως θα αλλάξει, όταν ουσιαστικά ως εδώ παίκτες κλειδιά αυτής ομάδας όπως ο Ζαμπά, ο Πέλκας, ο Πασχαλάκης, ο Άκπομ ακόμη και ο Μπίσεσβαρ μοιάζουν πολύ μακριά από τον καλό τους εαυτό; Όταν ο αρχηγός Βιεϊρίνια είναι «νοκ άουτ», όταν ακόμη δεν έχει επιστρέψει ο Μαουρίσιο κλπ.

Και όλα αυτά με το «φάντασμα» του Ραζβάν και της περσινής επιτυχίας προφανώς να συντηρούν ένα αίσθημα «σύγκρισης» που προφανώς και δεν είναι δίκαιο για τον Πορτογάλο. O Γιώργος Σαββίδης συνήθως στα social media γράφει… μπαρούφες. Πριν κανά δύο μέρες όμως έγραψε κάτι πολύ σωστό και κυρίως ποδοσφαιρικό. Ποιο ήταν το ξεκίνημα του Λουτσέσκου στο φθινόπωρο του 2017 όταν ήρθε σχεδόν σαν Αμπέλ στην θέση του Στανόγεβιτς; Ισοπαλίες με τον Απόλλωνα και την ΑΕΛ είχε το μενού. Σε αυτό το χρονικό σημείο είναι ο Φερέιρα. Και ως εδώ τα αποτελέσματα εξαιρώντας το κάζο με τη Σλόβαν τουλάχιστον είναι φυσιολογικά.

Ο Παναθηναϊκός επιβίωσε από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Μέσα στο 2019 όμως στο πρωτάθλημα το κοντέρ λέει 5 νίκες σε 20 ματς! Αν την Κυριακή οι Πράσινοι δεν «αποδράσουν» από την Νέα Σμύρνη, πολλώ δε μάλλον αν χάσουν το μπλέξιμο θα είναι πια απροσδιόριστο. Και ειλικρινά παρότι οι τόνοι έπεσαν δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι ο Γιώργος Δώνης δεν θα ξαναβρεθεί στο μάτι του κυκλώνα. Με τον Ολυμπιακό έγινε κατάθεση ψυχής. Την Κυριακή θα προκύψει κάτι ανάλογο; Γιατί αν «δεν» οι περιπέτειες είναι μπροστά.

Στον Άρη, τα αποτελέσματα κράτησαν τον Τερζή που σίγουρα έχει να πατήσει στην καλή δουλειά που προηγήθηκε απο τον Σάββα Παντελίδη. Αν το πρόβλημα ήταν τα αποδυτήρια όπως λέγεται, ένας άνθρωπος του κλαμπ μπορεί σίγουρα να βοηθήσει για ένα διάστημα. Καθόλου σίγουρο όμως δεν είναι ότι μπορεί και να τα λύσει. Η διάρκεια δίνει τις απαντήσεις. Και ματς σαν αυτό του Σαββάτου με την ΑΕΛ που συντηρούν το καλό κλίμα. Το υλικό που έχει ο Άρης είναι 4άδας. Αρκεί βεβαίως να προκύψει και η απαραίτητη υποστήριξη από τον πάγκο.

Στον Ολυμπιακό πάλι, πρόβλημα δεν υπάρχει. Υπάρχει μια κακή εμφάνιση που «θορύβησε» γιατί προέκυψε η ισοφάριση του Παναθηναϊκού στο 90΄. Αν με έναν τρόπο οι Πειραιώτες είχαν αποδράσει από το ΟΑΚΑ έχοντας την ίδια εικόνα, μάλλον δεν θα συζητούσε κανείς μέχρι και σήμερα την ανάγκη για rotation κλπ. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν πολλά νέα πρόσωπα. Αυτή τη φορά όμως όχι στην πρώτη γραμμή τους, που σχηματίζεται από τον περσινό κορμό. Το να βάλεις στην ομάδα νέα πρόσωπα μέσα από το rotation ίσως τελικά να είναι δυσκολότερο από ότι να το έκανες με βασικούς παίκτες. Διότι ο χρόνος συμμετοχής είναι μικρός, και προφανώς δύσκολα προκύπτει ρυθμός. Ο Πορτογάλος όμως σε αντίθεση με τους συναδέλφους του έχει «λύσεις» για δύο ομάδες. Άρα πρέπει να βρει και τον τρόπο να ανταπεξέλθει.

Ο Κωστένογλου την εικόνα της ΑΕΚ την έχει βελτιώσει πολύ. Ο σχηματισμός με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς, η απόλυτη «ελευθερία» στον Λιβάγια που ως τώρα κάνει τρομερά πράγματα, η ενεργοποίηση των Ελλήνων του ρόστερ. Όλα καλά νέα. Την Κυριακή όπως φαίνεται στο ΟΑΚΑ θα μαζευτούν 50.000 φίλοι της Ένωσης για να δουν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Μια καλή εμφάνιση και μια νίκη σαφώς δημιουργεί προσδοκία. Ένα λάθος αποτέλεσμα όμως δεν ξέρω κατά πόσο θα κρατήσει τον Έλληνα κόουτς στην ησυχία του. Διότι οι ατζέντηδες επιμένουν, ότι ο Ίλια Ίβιτς συνεχίζει το ψάξιμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα