Απαγόρευση μετακίνησης: Ποιοι εξαιρούνται από τους ελέγχους στα διόδια

Σαρωτικούς έλεγχους σε εθνικές οδούς, αεροδρόμια και λιμάνια ξεκινά η ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας για τον κορονοϊό. Ποιοι εξαιρούνται και πότε.

Πιο αυστηρά μέτρα και υψηλά πρόστιμα για τους παραβάτες της απαγόρευσης κυκλοφορίας ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης η κυβέρνηση, ενόψει Πάσχα.

Ειδικότερα, από σήμερα στις 6 το απόγευμα στα διόδια σε όλη την επικράτεια και σε όλες τις διαδρομές που αφορούν σε εθνικές

οδούς και στους παράδρομους, σε εθνικούς περιφερειακούς δρόμους και σε συνδετήριους δρόμους από και προς τα αστικά κέντρα, η Ελληνική Αστυνομία καθιστά σημεία ελέγχου των μετακινήσεων όλων των ιδιωτικής χρήσεως οχημάτων, αλλά και κάθε οχήματος σε 24ωρη βάση.

Ακόμη, όπως ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, το Λιμενικό Σώμα έχει πάρει ήδη εντολή και προχωρά σε αντίστοιχους ελέγχους σε όλους τους πορθμειακούς σταθμούς.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμα ότι στις περιπτώσεις που θα διαπιστωθεί άσκοπη μετακίνηση, εκτός του νομού κατοικίας, το πρόστιμο θα διπλασιάζεται στα 300 ευρώ, θα αφαιρούνται οι πινακίδες και το όχημα θα επιστρέφει από εκεί όπου ξεκίνησε.

Επιπλέον, η Πολιτική Προστασία δεν θα επιτρέψει την κατ'οίκον παράδοση του Αγίου Φωτός, όπως αυτή είχε εξαγγελθεί από ορισμένους Δήμους της χώρας.

Εξαιρέσεις 

Εξαιρούνται της ενατικοποίησης των μέτρων περιορισμού λόγω κορονοϊού οι μετακινήσεις των μονίμων κατοίκων προς τη φερόμενη βάση της Ε1 δήλωσης της μόνιμης κατοικίας και χωρίς δυνατότητα επιστροφής μέχρι τη λήξη των γενικών μέτρων, σε ό,τι αφορά στα αεροδρόμια, στα λιμάνια, σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα ΚΤΕΛ.

Επίσης εξαιρούνται, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό, το προσωπικό της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και το τεχνικό προσωπικό κρίσιμων υποδομών του κράτους.

Όλοι οι παραπάνω θα πρέπει να φέρουν τα σχετικά δικαιολογητικά.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα