Απειλές θανάτου σε Αιγύπτιο κολυμβητή λόγω Παλαιστίνης μετά το χρυσό μετάλλιο στην Αθήνα

Ο πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς και το ζήτημα της Παλαιστίνης φαίνεται ότι επισκιάζει τον παγκόσμιο αθλητισμό.Ο Αιγύπτιος κολυμβητής, Αμπντελραχμάν Σαμέχ, λέει ότι «δέχεται απειλές θανάτου» επειδή δείχνει αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης, προσθέτοντας ότι δεν μπόρεσε να γιορτάσει το χρυσό του μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο… Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Abdelrahman Elaraby (@haridiiii)

«Πού είναι ο Σάμεχ;»

Ο Αμπντελραχμάν Σαμέχ αναρτούσε

ειδήσεις και εικόνες από τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας σε μια πράξη αλληλεγγύης προς τους κατοίκους της πολιορκημένης περιοχής - μια πράξη που δεν άρεσε καθόλου στους Ισραηλινούς κολυμβητές.

Μια από τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περιλάμβανε ένα πολιτικό σκίτσο που έδειχνε τις διαφορετικές αντιλήψεις των Παλαιστινίων και των Ουκρανών για την αντίσταση, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας κολύμβησης SwimSwam.

Ακόμα, την Παρασκευή (13/10), ο πρόεδρος του Ισραηλινού Συνδέσμου Κολύμβησης, Μίκι Χάλικα, έγραψε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Υγρού Στίβου (World Aquatics), καλώντας την να «λάβει μέτρα κατά των κολυμβητών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία», επισημαίνοντας το εξής: «Είναι αποκαρδιωτικό να βλέπουμε εξτρεμιστικές ιδεολογίες να αμαυρώνουν τη φήμη του αγαπημένου μας αθλήματος».

Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες στο X παρατήρησαν ότι ο Αιγύπτιος έλειπε ή είχε περικοπεί από την εικόνα που έδειχνε τον τελικό κατάλογο των νικητών, ο οποίος αναρτήθηκε στον λογαριασμό της World Aquatics, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν το trend #WeStandWithAbdelrahmanSameh. «Πού είναι ο Σαμέχ;», διερωτώνταν κάποιοι χρήστες του διαδικτύου, αναφερόμενοι στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Υγρού Στίβου.

{https://twitter.com/Mahdy_45/status/1714027307264856127}

Keywords
Τυχαία Θέματα