Δεκαπενταύγουστος στην Τήνο: «Βουλιάζει» το νησί από προσκυνητές της Παναγίας

Άδειασε η Αθήνα ενώ στην Τήνο συρρέουν πολίτες για την Παναγιά τον Δεκαπενταύγουστο.Αγαπημένος προορισμός των ταξιδιωτών του Δεκαπενταύγουστου η Τήνος, όπου συρρέουν κατά χιλιάδες οι πιστοί για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Κατανυκτική ήταν σήμερα η ατμόσφαιρα στον ιερό ναό…

Άδειασε η Αθήνα

Στην Αθήνα οι κεντρικές λεωφόροι της πρωτεύουσας είναι άδειες και μόνο τουριστικά λεωφορεία και ταξί κυκλοφορούν στην έρημη πόλη.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στο λιμάνι, από όπου αναχώρησαν και οι τελευταίοι εκδρομείς για τα δημοφιλή νησιά της χώρας. Ενδεικτικά το τριήμερο 11-13 Αυγούστου, αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά περισσότεροι από 120 χιλιάδες εκδρομείς, ενώ από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου 30 χιλιάδες. Συνολικά 150 χιλιάδες ταξιδιώτες έφυγαν από τα 3 λιμάνια της Αττικής.

Μόνο τη Δευτέρα (14/8), παραμονή Δεκαπενταύγουστου, από τον Πειραιά αναχώρησαν 23 πλοία για τα νησιά του Αιγαίου και 35 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Από τη Ραφήνα, αναχώρησαν 13 πλοία και από το Λαύριο 9.

Την ίδια ώρα, με απευθείας δρομολόγια από το λιμάνι, οι Θεσσαλονικείς επιλέγουν πλέον πολύ συχνά τις Σποράδες για διακοπές.

Με 100% πληρότητα, αναχωρούν και τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ για τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δεκαπενταύγουστος, Τήνο, Βουλιάζει, Παναγίας,dekapentavgoustos, tino, vouliazei, panagias