Εφιάλτης η κακοκαιρία Daniel: Έρχονται τα χειρότερα τις επόμενες ώρες σε Βόλο και Πήλιο - Νέα πρόγνωση για Αττική

Θρίλερ με τους αγνοούμενους από την κακοκαιρία Daniel. Προειδοποίηση για επικίνδυνες καταστάσεις από τους μετεωρολόγους.Αγωνία δίχως τέλος για την κακοκαιρία κακοκαιρία Daniel με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι οι επόμενες ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχίσουν να σφυροκοπούν τη χώρα ως…

Meteo: Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής στη χώρα μας

Σε μια από τις πιο ισχυρές κακοκαιρίες που έχει βιώσει η χώρα μας εξελίσσεται η κακοκαιρία Daniel,

με τα ημερήσια ύψη βροχής στην Κεντρική Ελλάδα να ξεπερνούν κατά πολύ προηγούμενα ρεκόρ, τουλάχιστον από το 2006, σύμφωνα με το meteo.

Οι πολύωρες ισχυρές βροχοπτώσεις στη Μαγνησία και στα παράλια της Λάρισας έχουν προκαλέσει τον θάνατο ενός ανθρώπου και σημαντικά προβλήματα στις υποδομές. Το μεγαλύτερο ημερήσιο ύψος βροχής μέχρι τις 20:45 καταγράφεται στη Ζαγορά Πηλίου και είναι ίσο με 754 mm*. Το προηγούμενο ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής 644,7 mm είχε καταγραφεί στην Παλική Κεφαλονιάς κατά τη διάρκεια του Μεσογειακού Κυκλώνα Ιανού τον Σεπτέμβριο 2020.

Σημειώνεται ότι στον χάρτη και στον ένθετο πίνακα παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής σε χιλιοστά μέχρι τις 20:45, όπως καταγράφηκαν από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr την Τρίτη 5/9, με υποσημείωση στους μετεωρολογικούς σταθμούς που σταμάτησαν να μεταδίδουν νωρίτερα λόγω διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος. Οι βροχοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές συνεχίζονται.


Για λόγους σύγκρισης, αναφέρεται ότι στην περιοχή της Αθήνας (μετεωρολογικός σταθμός Ελληνικού, ΕΜΥ) σημειώνονται κατά μέσο όρο περίπου 400 mm σε έναν χρόνο!

Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία Daniel - Χάρτες και live βίντεο

Ανησυχητικές είναι οι προβλέψεις για τις επόμενες 30 ώρες αναφορικά με την εξέλιξη της κακοκαιρίας Daniel, η οποία θα συνεχίσει να σφυροκοπά τις ήδη πληγείσες περιοχές.

Η Μαγνησία δε, που δέχτηκε το μεγαλύτερο χτύπημα της κακοκαιρίας, φέρεται πως θα συνεχίσει να βιώνει δύσκολες στιγμές, όπως και η Θεσσαλία, η Εύβοια και οι Σποράδες.

Οι ειδικοί προειδοποιούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

Με βάση τον live χάρτη του Windy, η κακοκαιρία Daniel θα κινηθεί ως εξής τις επόμενες ώρες:

- Τρίτη 5/9 στις 21:00

Το βράδυ της Τρίτης, η κακοκαιρία φαίνεται πως θα αρχίσει να επηρεάζει πιο έντονα την Αττική.

- Τετάρτη 6/9 στις 03:00

Όπως φαίνεται στον παρακάτω χάρτη, τα ξημερώματα της Τετάρτης τα φαινόμενα γίνονται εντονότερα στην περιοχή της Αττικής.

- Τετάρτη 6/9 στις 09:00

Παρόμοια μοιάζει η κατάσταση και το πρωί της Τετάρτης 6/9.

Πότε είναι οι δύσκολες ώρες στην Αττική

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει περισσότερο τον Νομό το πρωί της Τετάρτης, χωρίς ωστόσο να διαφαίνεται - σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα - ότι θα δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα.

Σύμφωνα με τα έως τώρα μετεωρολογικά δεδομένα η κακοκαιρία θα επηρεάσει κυρίως τα νότια προάστια και πιθανόν να δημιουργηθούν προβλήματα από Πειραιά έως Σούνιο, στη Σαλαμίνα και την Αίγινα.

Με βάση τον live χάρτη του Windy, η κακοκαιρία Daniel θα κινηθεί ως εξής τις επόμενες ώρες στο Λεκανοπέδιο:

- Τετάρτη 6/9 στις 03:00

Όπως φαίνεται στον παρακάτω χάρτη, τα ξημερώματα της Τετάρτης τα φαινόμενα γίνονται εντονότερα στην περιοχή της Αττικής.

- Τετάρτη 6/9 στις 09:00

Παρόμοια μοιάζει η κατάσταση και το πρωί της Τετάρτης 6/9.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Τι σημαίνει η ποσότητα βροχής 900 χιλιοστών

Ακούμε ότι η κακοκαιρία Daniel έριξε 700mm, 800mm ακόμη και 900 χιλιοστά νερού. Τι πράγματι σημαίνει αυτό. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αυτό σημαίνει ότι έπεσαν 700, 800 και 900 τόνοι ανά στρέμμα.

Πρόκειται για ασύλληπτες ποσότητες νερού με το meteo να σημειώνει ότι «σε μια από τις πιο ισχυρές κακοκαιρίες που έχει βιώσει η χώρα μας εξελίσσεται η κακοκαιρία Daniel, με τα ημερήσια ύψη βροχής στην Κεντρική Ελλάδα να ξεπερνούν κατά πολύ προηγούμενα ρεκόρ, τουλάχιστον από το 2006. Οι πολύωρες ισχυρές βροχοπτώσεις στη Μαγνησία και στα παράλια της Λάρισας έχουν προκαλέσει τον θάνατο ενός ανθρώπου και σημαντικά προβλήματα στις υποδομές. Το μεγαλύτερο ημερήσιο ύψος βροχής μέχρι τις 20:45 καταγράφεται στη Ζαγορά Πηλίου και είναι ίσο με 754 mm*. Το προηγούμενο ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής 644,7 mm είχε καταγραφεί στην Παλική Κεφαλονιάς κατά τη διάρκεια του Μεσογειακού Κυκλώνα Ιανού τον Σεπτέμβριο 2020.

Στον χάρτη και στον ένθετο πίνακα παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής σε χιλιοστά μέχρι τις 20:45, όπως καταγράφηκαν από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr την Τρίτη 5/9, με υποσημείωση στους μετεωρολογικούς σταθμούς που σταμάτησαν να μεταδίδουν νωρίτερα λόγω διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος. Οι βροχοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές συνεχίζονται».

{https://www.meteo.gr/UploadedFiles/articlePhotos/SEP23/20230905_day_rain_hd.jpg}

Κατέρρευσε τμήμα του γηροκομείου στον Βόλο

Πτέρυγα του Γηροκομείου Βόλου κατέρρευσε από τα ορμητικά νερά του ποταμού, ενώ η κακοκαιρία Daniel. Στο γηροκομείο, φιλοξενούνταν 94 άτομα και, σύμφωνα με τον Ευθύμη Ζιγγιρίδη, μέλος του διοικητικού συμβουλίου δεν κινδύνευσε κάποιος από τους ηλικιωμένους.

{https://twitter.com/tinger_fairy/status/1699104835054760034}

Δείτε βίντεο από την επιχείρηση εκκένωσης του γηροκομείου στον Βόλο:

Εκκενώθηκε το Κέντρο Υγείας στην Αργαλαστή Πηλίου

Την εκκένωση του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής αποφάσισαν από κοινού ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης. και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου την Τρίτη (5/9). Στόχος η προστασία των 6 εργαζομένων και 2 πληρωμάτων ΕΚΑΒ.

Για την απρόσκοπτη παροχή των ιατρικών υπηρεσιών δημιουργήθηκε προσωρινή δομή στο δημαρχείο της Αργαλαστής σε συνεργασία με τον Δήμο, ενώ εκδόθηκε ανακοίνωση για την προσωρινή παροχή πρώτων βοηθειών στο δημαρχείο.

Διευκρινίζεται ότι στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής παρέμεινε πυροσβεστικό όχημα για τη συνεχή άντληση των υδάτων.

Απίστευτα βίντεο δείχνουν την ασύλληπτη καταστροφή σε Πήλιο, Βόλο, Σκιάθο και Εύβοια

Σε πολλά βίντεο καταγράφεται το μέγεθος της βιβλικής καταστροφής.

Συγκεκριμένα, ο Nahel Belgherze του ESRF δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο X σειρά βίντεο, που δείχνουν πλημμυρισμένους δρόμους στη Σκιάθο και στον Βόλο, μεταξύ άλλων.

{https://twitter.com/PGS_GR/status/1699056751944028251}

Πάρκινγκ στην Μακρινίτσα

{https://www.facebook.com/plataniapelion/videos/323083613429839}

Πλατανιά Νοτίου Πηλίου

{https://www.youtube.com/watch?v=7zvAnt4Hyr8&t=22s}

Εύβοια - Αλμυροπόταμος

{https://twitter.com/WxNB_/status/1699103833949950230}

Αποκαρδιωτικές σκηνές έχουν καταγραφεί στη Θεσσαλία, καθώς η περιοχή βιώνει ένα από τα χειρότερα πλημμυρικά φαινόμενα που έχουν καταγραφεί ποτέ.

{https://twitter.com/WxNB_/status/1699092004188094868}

Οι συνεχείς έντονες βροχοπτώσεις έχουν μετατρέψει τους δρόμους της Σκιάθου σε ορμητικά ποτάμια.

{https://twitter.com/WxNB_/status/1699048205093109851}

Μάλιστα, ο ίδιος επεσήμανε σε ανάρτησή του το εξής: «Ορισμένα μέρη του Βόλου είναι σχεδόν αγνώριστα μετά την υπερχείλιση του ποταμού Κραυσίδωνα. Οι καταστροφές είναι τεράστιες και ακόμα δεν γνωρίζουμε την έκτασή τους. Ιστορικό και καταστροφικό φαινόμενο βροχής».

{https://twitter.com/WxNB_/status/1699057296977146073}

«Εξαφανίστηκαν» αυτοκίνητα σε πάρκινγκ στη Μακρινίτσα

Ορμητικός χείμαρρος που προκλήθηκε από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel - «έπνιξε» νωρίτερα το πάρκινγκ της Μαρκινίτσας.

Σε ένα βίντεο από το διαδίκτυο και αναρτήθηκε στη σελίδα του meteo, φαίνεται ένα πάρκινγκ που έχει πλημμυρίσει, με τον χείμαρρο που έχει δημιουργηθεί να θάβει τα οχήματα που βρίσκονται στο σημείο.

{https://twitter.com/meteogr/status/1699067690252701770}

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εφιάλτης, Daniel, Έρχονται, Βόλο, Πήλιο -, Αττική,efialtis, Daniel, erchontai, volo, pilio -, attiki