Κηδεία τέως βασιλιά: Τι φόρεσε η Άννα Μαρία για να αποτίσει φόρο τιμής στον σύζυγό της

Η Άννα Μαρία, φανερά συγκινημένη, αποχαιρέτησε τον σύζυγό της, τέως βασιλιά Κωνσταντίνο με έναν ιδιαίτερο τρόπο.Τελέστηκε η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου με πλήθος κόσμου αλλά και γαλαζοαίματων από όλη την Ευρώπη να δίνουν το παρών. Η τελετή έλαβε χώρα στη Μητρόπολη Αθηνών χοροστατούντος του…

Όσα έγιναν στην κηδεία

Λίγο πριν

τις 11 το πρωί έφθασαν στη Μητρόπολη οι γιοι του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ.

Ο Μάκης Βορίδης

Περίπου στις 11:20 έφτασαν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Πικραμμένος και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, οι οποίοι έγιναν δεκτοί με γιουχαρίσματα.

Οι Βασιλείς της Ολλανδίας

Παράσημα του τέως Βασιλιά

Ο πρίγκιπας Αλβέρτο του Μονακό

Η βασιλομήτωρ Σοφία

Νωρίτερα ουρά… χιλιομέτρων σχημάτισαν από τα ξημερώματα της Δευτέρας οι πολίτες που ήθελαν να αποτίσουν φόρο τιμής στη σορό του τέως Βασιλιά.

Μάλιστα, η ουρά έφτασε μέχρι την πλατεία Μοναστηρακίου, με πολλούς να μην καταφέρνουν να εισέλθουν στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, όπου βρισκόταν για περισσότερες από 5 ώρες η σορός του τέως. Η αρχική πρόβλεψη ήταν το λαϊκό προσκύνημα να λάβει τέλος στις 10.30, ωστόσο δόθηκε παράταση μισής ώρας.

Μεγαλύτερη παράταση δεν θα μπορούσε να προβλεφθεί, καθώς λόγω των υψηλών προσκεκλημένων, νυν και πρώην βασιλέων από τις βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης, θα πρέπει να τηρηθεί το πρωτόκολλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κηδεία, Άννα Μαρία,kideia, anna maria