Κίνα: Ενέκρινε μόνο για τον στρατό εμβόλιο για τον κορονοϊό

Ο στρατός της Κίνας πρόκειται να χρησιμοποιήσει ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το οποίο έχει αναπτυχθεί από να ινστιτούτο στρατιωτικής έρευνας και μια φαρμακευτική εταιρεία.

Στην Κίνα εγκρίθηκε η χρήση εμβολίου κατά του κορονοϊού μόνο για τον στρατό, την στιγμή που σε όλο τον κόσμο διεξάγονται έρευνες για την ανακάλυψη ενός αποτελεσματικού εμβολίου και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν αναμένει άμεσα εξελίξεις.

Παρόλα

αυτά, στην Κίνα να ινστιτούτο στρατιωτικής έρευνας και μια φαρμακευτική εταιρεία, δηλώνουν ότι ανακάλυψαν το εν λόγω εμβόλιο και πως πρόκειται να χρησιμοποιηθεί αρχικά μόνο σε φαντάρους.

Μάλιστα, το νέο εμβόλιο παράγεται από την κινεζική εταιρεία CanSinoBIO η οποία συνεργάζεται με τη Στρατιωτική Ακαδημία Ιατρικών Επιστημών για την παρασκευή ενός από τα πιο εξελιγμένα σήμερα εμβόλια κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Επίσης, η ασιατική εταιρεία εκφράζει την ικανοποίηση της για την νέα ανακάλυψη και τόνισε στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ όπου είναι εισηγμένη, ότι «τα δεδομένα των κλινικών δοκιμών έδειξαν ένα καλό προφίλ ασφάλειας και υψηλά επίπεδα ανοσολογικής κυτταρικής και χυμικής απάντησης».

Παράλληλα, διευκρινίζει πως η Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή, το θεσμικό όργανο στο οποίο υπάγεται ο κινεζικός στρατός, έδωσε το πράσινο φως στις 25 Ιουνίου για χρήση του εμβολίου στους στρατιώτες.

Μέχρι στιγμής ωστόσο, δεν είναι σαφές αν η άδεια αυτή συνιστά μια εκστρατεία εμβολιασμού στις τάξεις του στρατού, που αριθμεί σχεδόν δύο εκατομμύρια μέλη.

Επιπλέον, το υπουργείο Άμυνας δεν απάντησε σε αίτημα του Γαλλικού Πρακτορείου για σχολιασμό.

Ταυτόχρονα, η CanSinoBIO υπογράμμισε στην ανακοίνωσή της ότι ακόμη δεν μπορεί να εγγυηθεί αν το εμβόλιο της θα διατεθεί στην αγορά για το ευρύ κοινό.

Παρόλα αυτά, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επισημαίνει πως εκτός από τα 17 εμβόλια κατά της Covid-19 που δοκιμάζονται στον άνθρωπο, 132 άλλα είναι στη φάση της προκλινικής αξιολόγησης.

Έτσι, τα εργαστήρια όλου του κόσμου ανταγωνίζονται για να βρουν ένα φάρμακο κατά του νέου κορονοϊού, ο οποίος εντοπίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 2019 στην Κίνα και έχει αποβεί θανατηφόρος για περισσότερους από 500.000 ανθρώπους σε παγκόσμια κλίμακα.

Μάλιστα, τα μισά σχεδόν από τα 17 εμβόλια που είναι στη φάση των κλινικών δοκιμών (δηλαδή δοκιμάζονται σε ανθρώπους) αναπτύχθηκαν από κινεζικά εργαστήρια και ινστιτούτα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Ακόμη, κανένα εμβόλιο δεν έχει λάβει άδεια για τη διάθεσή του στην αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα