Κοριοί στην Ελλάδα: «Το πρόβλημα υπήρχε πάντα» - Τι πρέπει να προσέχουμε στα ξενοδοχεία

Επισκέπτες από τη Γαλλία και τη Βρετανία έμεναν στο ξενοδοχείο, του οποίου μία πτέρυγα έκλεισε λόγω κοριών.Ως μεμονωμένο περιστατικό χαρακτήρισε ο πρόεδρος των εργαζομένων Επισιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Χοτζόγλου, το κλείσιμο της πτέρυγας ξενοδοχείου στη Νέα Μάκρη, λόγω κοριών. Ο κ. Χοτζόγλου εξήγησε, μιλώντας στον ΑΝΤ1,…

«Δεν δημιουργεί καμία άλλη επιπλοκή»

Από την πλευρά της, η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος ΕΙΝΑΠ,

μιλώντας στο Live News και το MEGA, εξήγησε πως οι κοριοί ταλαιπωρούν την Γαλλία εδώ και επτά μήνες και ήταν λογικό πως θα έρχονταν κάποια στιγμή και στην Ελλάδα.

«Μπορεί να κάνει εξάνθημα αλλά δεν δημιουργείται καμία άλλη επιπλοκή. Εάν κάποιος έχει αλλεργία και δημιουργηθεί μεγάλο εξάνθημα πρέπει να απευθυνθεί στους ειδικούς. Ήδη τα ξενοδοχεία έχουν λάβει τα μέτρα τους. Οι κοριός δεν έχουν σχέση με την καθαριότητα».

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, αν και οι κοριοί έφτασαν και στην Ελλάδα, οι ειδικοί συστήνουν ψυχραιμία, τονίζοντας πως τα περιστατικά κοριών στα ξενοδοχεία δεν είναι κάτι καινούργιο ενώ επισημαίνουν πως μόλις αντιληφθούμε το τσίμπημα θα πρέπει να συμβουλευτούμε τον δερματολόγο μας.

=

Keywords
Τυχαία Θέματα