Κορονοϊός - Κίνα: Επιστρέφουν οι μαθητές στα σχολεία

Η Κίνα παρότι είναι χώρα που ξέσπασε ο κορονοϊός, μπόρεσε να τον αντιμετωπίσει με επιτυχία κι έτσι οι μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία.

Στην Κίνα που είναι η χώρα στην οποία ξεκίνησε η έξαρση του κορονοϊού, έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει την πανδημία, με αποτέλεσμα οι μαθητές να επιστρέφουν στα σχολεία, όπως στην Περιφέρεια

Γκουιτζου, στα νοτιοδυτικά.

Παρόλα αυτά, οι μαθητές εισήλθαν στις σχολικές αίθουσες, αφού πρώτα τους πραγματοποιήθηκε θερμομέτρηση και διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία τους. Επιπλέον, έχει περιοριστεί ο αριθμός των μαθητών που βρίσκονται σε κάθε τάξη, με το να όριο να είναι μέχρι 30 άτομα, ενώ τρείς φορές την ημέρα γίνεται θερμομέτρηση σε κάθε μαθητή.

Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον καθαρισμό και την απολύμανση στις τουαλέτες, καθώς το ενδεχόμενο κρούσμα του ιού, μπορεί να πολλαπλασιαστεί γρήγορα, εξαιτίας του συνωστισμού.

Ταυτόχρονα όμως, οι Κινέζοι επιστήμονες τονίζουν ότι εξακολουθεί να χρειάζεται μεγάλη προσοχή η αντιμετώπιση του COVID-19 και ότι οι αρχές δεν πρέπει να επαναπαύονται.

Πλέον, το επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού είναι βρίσκεται στην Ευρώπη, ενώ την περασμένη εβδομάδα η Κίνα ανακοίνωσε επίσημα ότι η κορύφωση το COVID-19 αποτελεί παρελθόν για την χώρα.

Ιταλία

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό από τη γειτονική χώρα, οι αριθμοί νεκρών και κρουσμάτων είναι 2.158 και 27.217 αντίστοιχα. Επομένως,  έχασαν τη ζωή τους 349 άνθρωποι, ενώ άλλοι 2.470 επιβεβαιώθηκε πως προσβλήθηκαν από τον ιό.

Παράλληλα οι ιαθέντες σήμερα έφτασαν τους 2.749, ενώ χθες 2.335 άνθρωποι είχαν ιαθεί.

Πιο αναλυτικά, στην Λομβαρδία συνολικά υπάρχουν 14.649 κρούσματα και 1.420 νεκροί. Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια μολύνθηκαν 3.522 άνθρωποι και οι νεκροί, συνολικά, ειναι 346. Στο δε Βενετο σημειώθηκαν 2.473 μεταδόσεις και υπάρχουν 69 νεκροί.

Ισπανία

Σε όλη την Ισπανία έχουν επιβληθεί έκτακτα μέτρα από την κυβέρνηση Σάντσεθ, ώστε να καταπολεμηθεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Οι σχετικές οδηγίες προτρέπουν τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι, ενώ υπάρχει η σκέψη να κλείσουν τα σύνορα.

Στην χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου υπάρχουν 7.753 κρούσματα και 288 νεκροί, ενώ καθημερινά τα νούμερα αυξάνονται ραγδαία.

Επιπλέον, τα σχολεία έχουν κλείσει, με αποτέλεσμα εκατομμύρια παιδιά να μένουν σπίτι, ενώ ειδικοί του στρατού με προστατευτικές στολές ψεκάζουν απολυμαντικό σε σταθμούς τρένων και ένας αυξανόμενος αριθμός εργοστασίων αυτοκινήτων κλείνει, είτε λόγω προβλημάτων στον εφοδιασμό είτε λόγω κρουσμάτων.

Ακόμη, τα αεροδρόμια είναι κλειστά με όλες τις πτήσεις να έχουν απαγορευτεί με εξαίρεση εκείνες του επαναπατρισμού των τουριστών.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα