Κορονοϊός - Κομισιόν: Βραχυχρόνια εργασία για αποφυγή απολύσεων

Η Κομισιόν προτείνει την βραχυχρόνια εργασία, ώστε να μην γίνουν απολύσεις εξαιτίας του κορονοϊού, που πλήττει την παγκόσμια οικονομία.

Η Κομισιόν προτείνει το σχήμα της βραχυχρόνιας εργασίας, ώστε να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού στην Ευρώπη. Μάλιστα, το συγκεκριμένο σχήμα είναι το πρότυπο του προγράμματος Kurzarbeit της Γερμανίας και θα βοηθήσει τους ανθρώπους να κρατήσουν τις δουλειές τους, στις 27 χώρες μέλης της ΕΕ.

Ανακοινώνοντας το πρόγραμμα

μέσω βιντεομηνύματος, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες για τον τρόπο χρηματοδότησής του, δηλώνοντας μόνο ότι θα υπάρξουν εγγυήσεις από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σε μία ένδειξη ότι είναι πιθανό να συνδεθεί με τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

«Οι επιχειρήσεις καταβάλλουν τους μισθούς στους εργαζομένους τους, αν και, αυτήν την στιγμή, δεν έχουν έσοδα. Η Ευρώπη έρχεται σε βοήθειά τους με την νέα αυτή πρωτοβουλία», δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Επίσης, πρόσθεσε ότι «Στόχος είναι να βοηθήσουμε την Ιταλία, την Ισπανία και όλες τις άλλες χώρες που έχουν πληγεί σκληρά. Και αυτό θα γίνει χάρη στην αλληλεγγύη άλλων κρατών μελών».

Επιπλέον, σύμφωνα με το γερμανικό σχήμα, η κυβέρνηση καταβάλλει μέρος των μισθών των εργαζομένων, όταν οι εταιρείες περικόπτουν τον χρόνο εργασίας στο πλαίσιο της επιβράδυνσης λειτουργίας για να αποτραπεί η απώλεια των θέσεων εργασίας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διευκρίνισε ότι οι λεπτομέρειες του σχεδίου θα ανακοινωθούν αύριο και η πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε πως «Εάν δεν υπάρχουν παραγγελίες και οι επιχειρήσεις δεν έχουν δουλειά εξαιτίας ενός προσωρινού εξωτερικού σοκ όπως είναι ο κορονονϊός, δεν πρέπει να απολύσουν τους εργαζομένους τους».

«Με τον τρόπο αυτόν, οι εργαζόμενοι δεν θα χάσουν χρήματα κατά την διάρκεια της κρίσης. Θα μπορούν να συνεχίσουν να καταβάλλουν τα ενοίκιά τους και να αγοράζουν ό,τι χρειάζονται. Και αυτό έχει επίσης θετικό αντίκτυπο στην οικονομία», υπογράμμισε επίσης.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

 

Keywords
Τυχαία Θέματα