Παγώνη: Μπορεί να έχουμε έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό και του χρόνου το καλοκαίρι

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη, δήλωσε πως τα έκτακτα μέτρα του κορονοϊού ενδέχεται να υπάρξουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό, μπορεί να υπάρξουν και το καλοκαίρι του 2021, ανακοίνωσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη.

Η κυρία Παγώνη εμφανίστηκε το πρωί της Πέμπτης στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ», αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τα μέτρα.

Ταυτόχρονα,

δήλωσε πως «είναι πολύ πιθανόν να έχουμε περιοριστικά μέτρα μέχρι και του χρόνου το καλοκαίρι. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η πορεία του ιού από τον Σεπτέμβριο»

Επίσης, η κα Παγώνη αναφέρθηκε στο πιθανό εμβόλιο κατά της πανδημίας του κορονοϊού και τόνισε πως πρόκειται να αργήσει η ανακάλυψη του. Μάλιστα, επισήμανε ότι το εμβόλιο έχει διάφορες φάσεις που πρέπει να περάσουν μέχρι να εξακριβωθεί ότι είναι ασφαλές, ενώ εξέφρασε την ανησυχία της για την αύξηση των κρουσμάτων σε Ευρώπη και Αμερική σημειώνοντας ότι «τα πράγματα δεν είναι καλά».

Στον αντίποδα όμως, χαρακτήρισε θετική προς το παρόν την εξέλιξη των κρουσμάτων στην Ελλάδα και η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών είπε πως η εικόνα είναι καλύτερη και η αύξηση των κρουσμάτων σε ορισμένες περιοχές ήταν αναμενόμενη.

«Μας ανησυχούν τα πάρτι γιατί εκεί τα πράγματα δεν είναι ελεγχόμενα, όπως στον Εχίνο και τη Θεσπρωτία, γιατί εκεί δεν μπορούμε να κάνουμε ιχνηλάτηση των επαφών», δήλωσε χαρακτηριστικά στη συνέχεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα