«Ψήνεται» συνάντηση Πούτιν - Δύσης με ενδιάμεσο τον Ερντογάν: Οι δηλώσεις Πεσκόφ

Πρόταση Ερντογάν σε Πούτιν να φιλοξενήσει η Τουρκία συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Δύσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία.Στα «σκαριά» συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν για συνομιλίες Ρωσίας - Δύσης εν μέσω κλιμάκωσης του πολέμου στην Ουκρανία μετά την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας. Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενδέχεται…

Η υπουργός Άμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ καταδίκασε τις επιθέσεις και επανέλαβε ότι «τις επόμενες ημέρες θα είναι έτοιμο να προσφέρει αποτελεσματική προστασία

στον λαό της Ουκρανίας το πρώτο από τα τέσσερα υπερσύγχρονα συστήματα αεράμυνας Iris-T SLM». Οι νέες επιθέσεις «δείχνουν πόσο σημαντικό είναι να παραδοθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα αυτά τα αμυντικά όπλα», πρόσθεσε η κυρία Λάμπρεχτ.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου 'Αμυνας Ματίας Κόλατς δεν θέλησε πάντως να δεσμευτεί για συγκεκριμένη ημερομηνία παράδοσης. Το υπουργείο, εξήγησε, είναι «πολύ επιφυλακτικό», διότι θέλει να εξασφαλίσει ότι τα συστήματα δεν θα καταστραφούν καθ' οδόν προς την Ουκρανία. Το εν λόγω σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την άμυνα έναντι πυραύλων σε ύψος έως και 20 χιλιομέτρων και απόσταση έως και 40 χιλιομέτρων.

Κουλέμπα: Ο Πούτιν είναι απελπισμένος

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν βομβαρδίζει μαζικά την Ουκρανία όντας σε απόγνωση για να προσπαθήσει να αλλάξει την πορεία του πολέμου έπειτα από μια σειρά συνεχόμενων ηττών, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας.

«Ο Πούτιν είναι απελπισμένος λόγω των ηττών στο πεδίο της μάχης και χρησιμοποιεί την τρομοκρατία των πυραύλων για να προσπαθήσει να αλλάξει τον ρυθμό του πολέμου προς όφελός του», ανέφερε με tweet του ο Ντμίτρο Κουλέμπα.

Λουκασένκο: Eτοιμάζουν επιθέσεις στη Λευκορωσία

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο κατηγόρησε την Πολωνία, τη Λιθουανία και την Ουκρανία ότι προετοιμάζουν «τρομοκρατικές» επιθέσεις και μια «στρατιωτική εξέγερση» στη Λευκορωσία, λίγες ώρες αφού ανακοίνωσε την ανάπτυξη μιας «περιφερειακής» στρατιωτικής δύναμης κρούσης από κοινού με τη Μόσχα.

«Η εκπαίδευση στην Πολωνία, τη Λιθουανία και την Ουκρανία μαχητών, συμπεριλαμβανομένων Λευκορώσων ριζοσπαστών, για να πραγματοποιήσουν δολιοφθορές, τρομοκρατικές ενέργειες και στρατιωτική εξέγερση στη χώρα, μετατρέπεται σε άμεση απειλή», είπε κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με στρατιωτικούς αξιωματούχους, κατηγορώντας την ΕΕ και τις ΗΠΑ ότι επιδιώκουν να «επιδεινώσουν την κατάσταση».

Νωρίτερα σήμερα ο Λουκασένκο κατηγόρησε την Ουκρανία ότι προετοιμάζει επίθεση εναντίον της Λευκορωσίας και πως, κατά συνέπεια, το Μινσκ θα αναπτύξει μια κοινή στρατιωτική δύναμη κρούσης ρωσικών και λευκορωσικών στρατευμάτων, χωρίς να διευκρινίσει πού θα γίνει αυτό.

Σε άμεση κατάπαυση του πυρός καλεί η Ινδία

Η Ινδία εκφράζει «βαθιά ανησυχία» για την κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία με την στόχευση υποδομών και θανάτους αμάχων και την προθυμία της να υποστηρίξει όλες τις προσπάθειες αποκλιμάκωσης, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ινδικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Επαναλαμβάνουμε ότι η κλιμάκωση των εχθροπραξιών δεν είναι προς το συμφέρον κανενός. Καλούμε σε άμεση κατάπαυση του πυρός και επείγουσα επιστροφή στον δρόμο της διπλωματίας και του διαλόγου», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Αριντάμ Μπαγκτσί.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ψήνεται, Πούτιν - Δύσης, Ερντογάν, Πεσκόφ,psinetai, poutin - dysis, erntogan, peskof