Βρούτσης: Πρόστιμο 1.200 ευρώ σε εργοδότες που απασχολούν εργαζόμενο με αναστολή σύμβασης

Πρόστιμο 1.200 ευρώ θα επιβάλλεται στους εργοδότες για κάθε εργαζόμενο που απασχολούν ενώ αυτός τελεί σε αναστολή σύμβασης εργασίας. Τι ανακοίνωσε ο Γιάννης Βρούτσης.

Όσοι εργοδότες απασχολούν εργαζόμενο στον οποίο έχει γίνει αναστολή σύμβασης εργασίας, θα πληρώσουν πρόστιμο, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, το βράδυ της Τρίτης.

Ειδικότερα, ο κ. Βρούτσης είπε πως έχει υπογράψει υπουργική απόφαση η οποία θα δημοσιοποιηθεί αύριο, Τετάρτη και θα προβλέπει πρόστιμο 1.200 ευρώ για κάθε εργαζόμενο που απασχολείται ενώ

έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας του, λόγω κορονοϊού.

Το πρόστιμο θα επιβάλλεται σε εργοδότες που «έχουν εργαζόμενους με αναστολή σύμβαση εργασίας και τους καλούν και πάλι να δουλέψουν, πρόσθεσε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ. «Τέτοιες συμπεριφορές θα έχουν το αντίστοιχο πρόστιμο από το σώμα επιθεώρησης εργασίας», σημειώσε, αναφερόμενος στο πρόστιμο 1.200 ευρώ ανά εργαζόμενο.

Ο κ. Βρούτσης δήλωσε εξάλλου πως αναμένεται να βγει και η ερμηνευτική εγκύκλιος για την άδεια ειδικού σκοπού, η οποία επεκτείνεται πέραν της αρχικής προθεσμίας που είχε ανακοινωθεί.

Τι ισχύει για την αναστολή σύμβασης εργασίας 

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει σειρά μέτρων για εργαζομένους στους οποίους έχει γίνει προσωρινή αναστολή εργασίας από επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με εντολή του κράτους ή έχουν χαρακτηριστεί πληττόμενες (βάσει ΚΑΔ) λόγω κορονοϊού.

Μεταξύ άλλων προβλέπονται τα ακόλουθα:

Αποζημίωση των 800 ευρώ που είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη και δεν συμψηφίζεταιΑναστολή καταβολής φορολογικών υποχρεώσεων και των δόσεων ρυθμίσεων φορολογικών οφειλώνΗ πλήρης κάλυψη των ασφαλιστικών τους οφειλών επί του ονομαστικού μισθού για 45 ημέρεςΗ παροχή έκπτωσης 25% επί των βεβαιωμένων οφειλών ΔΟΥ και των δόσεων ρυθμίσεων βεβαιωμένων φορολογικών οφειλών εφόσον καταβληθούν στην προβλεπόμενή τους ημερομηνίαΗ αναστολή πληρωμών χρεολυσίων, δανείων προς τις τράπεζες για τους συνεπείς δανειολήπτες

Αξίζει να σημειωθεί πως το παραπάνω πλαίσιο δύναται να «επεκταθεί» και για τον Μάϊο.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα