Ζάκυνθος: Τρέχει πετρέλαιο από τις βρύσες - Αίτημα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί

Ο δήμαρχος Ζακύνθου ζητά να κυρηχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς στο νησί από τις βρύσες τρέχει νερό με πετρέλαιο. Υπέβαλε μήνυση η ΔΕΥΑΖΝα κηρυχθεί ο δήμος Ζακύνθου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά από την Πολιτική Προστασία ο δήμαρχος Γιώργος Στασινόπουλος, γιατί από τις βρύσεις του νησιού τρέχει νερό με πετρέλαιο. Μιλώντας στην…

Η ΔΕΥΑΖ υπέβαλε μήνυση

Από την πλευρά της

η ΔΕΥΑΖ υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων για ρύπανση κοινόχρηστου χώρου και πρόκληση ζημίας στο δίκτυο ύδρευσης και επίσης, προχώρησε στη Διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθούν οι λόγοι εισροής πετρελαίου στον αγωγό ύδρευσης.

«Η υπηρεσία της ΔΕΥΑΖ θεωρεί ότι εισήλθε το πετρέλαιο από τον αγωγό ομβρίων, ο οποίος διαχέεται κάτω από τον αγωγό της ύδρευσης. Επειδή ο αγωγός της ύδρευσης είναι παλιός και έχει διαρροές από κάποια ρωγμή, μπήκε και δημιούργησε αυτό το πρόβλημα. Δεν μπορούμε να το αποδείξουμε αυτή τη στιγμή και γι΄αυτό διενεργούμε την ΕΔΕ. Μπορεί να υπήρξε και από αλλού, μπορεί να έγινε και κάτι που δεν το βλέπουμε. Όμως, δεν υπάρχει πρόβλημα από σημείο που πιθανολογούμε και προς τα πάνω. Δεν υπάρχει πρόβλημα (εργαστηριακά) στη δεξαμενή. Το πρόβληαμ επικεντρώθηκε στο τέλος του δικτύου που σύμφωνα με τους τεχνικούς, το νερό κατέβηκε μετά άρχισε να γυρίζει. Τα τηλεφωνήματα που δέχτηκε η υπηρεσία από τους πολίτες ήταν από το ποτάμι προς την Αγία Τριάδα και όχι το αντίστροφο» δήλωσε χθες στη συνέντευξή τύπου ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Διονύσης Τουρκάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ζάκυνθος, Τρέχει, - Αίτημα,zakynthos, trechei, - aitima