Πέθανε η γυναίκα που αποκάλυψε το σκάνδαλο με το… λεκέ της Μόνικα Λεβίνσκι

Η Λίντα Τριπ, η γυναίκα που με τις ηχογραφημένες συνομιλίες της με τη Μόνικα Λεβίνσκι παραλίγο να ρίξει την κυβέρνηση Κλίντον στα 90s, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών.

Η Τριπ διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας πριν από λιγότερο από μία εβδομάδα και η επιδείνωση της υγείας της ήταν ραγδαία. Την Τρίτη, η κόρη της, Άλισον, έγραψε στο facebook ότι η μητέρα της «ετοιμάζεται να φύγει από αυτή τη γη», ενώ το πρωί τη Πέμπτης έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου της.

«Ανεξαρτήτως του παρελθόντος, μαθαίνοντας

ότι η Λίντα Τριπ είναι πολύ σοβαρά άρρωστη, εύχομαι τη γρήγορη ανάρρωσή της. Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο δύσκολο είναι αυτό για την οικογένειά της» έγραψε στις σελίδες της στα social media η Μόνικα Λεβίνσκι, όταν πληροφορήθηκε για τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας τής άλλοτε άσπονδης φίλης της.

Είχαν έρθει κοντά

Οι δύο γυναίκες είχαν έρθει κοντά την εποχή που η Λεβίνσκι εργαζόταν ως μαθητευόμενη στον Λευκό Οίκο, με την Τριπ να ηχογραφεί κρυφά τις συνομιλίες τους, στις οποίες η Λεβίνσκι μιλούσε για την ανάρμοστη σεξουαλική σχέση της με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον.

Η Τριπ, η οποία είχε συμβουλεύσει τη Λεβίνσκι να κρατήσει το μπλε φόρεμα με τον περίφημο λεκέ ως «εξασφάλιση», αποκάλυψε την εξωσυζυγική σχέση του πλανητάρχη, παραδίδοντας τις ηχογραφήσεις στον εισαγγελέα Κένεθ Σταρ με αντάλλαγμα ασυλία. Μια από αυτές τις ηχογραφημένες συνομιλίες, όμως, διέρρευσε στον Τύπο πριν προλάβει να της χορηγηθεί ασυλία, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει κατηγορίες παράνομης ηχογράφησης.

Η Λεβίνσκι, ωστόσο, κρίθηκε «μη αξιόπιστη μάρτυρας» για να καταθέσει εναντίον της και έτσι οι κατηγορίες σε βάρος της Τριπ αποσύρθηκαν. Η ίδια, σε συνέντευξή της το 2017, επέμεινε ότι κίνητρό της για την αποκάλυψη του σεξουαλικού σκανδάλου ήταν ο πατριωτισμός της και ότι δεν είχε μετανιώσει για τίποτα.

Το σεξουαλικό σκάνδαλο έφερε τον Μπιλ Κλίντον ενώπιον της Γερουσίας, η οποία τον αθώωσε για την κατηγορία της ψευδορκίας.

Πέθανε η γυναίκα που αποκάλυψε το σκάνδαλο με το… λεκέ της Μόνικα Λεβίνσκι via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα