Netflix: ‘Κόφτης’ στην κοινή χρήση κωδικών – ξεκίνησε πιλοτικά το νέο μέτρο – Πώς σας επηρεάζει

22:24 19/5/2021 - Πηγή: Youfly

Είναι γνωστό ότι η δημοφιλής πλατφόρμα χάνει ετησίως ένα υπέρογκο ποσό, λόγω του διαμοιρασμού κωδικών. Πρόσφατα μάλιστα είχε διαρρεύσει ότι το Netflix αλλάζει τακτική, ως προς την κοινή χρήση κωδικών. Αυτή, λοιπόν, η θεωρία παίρνει σάρκα και οστά.

Η κοινή χρήση κωδικών φέρνει ετήσιες απώλειες που ανέρχονται στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια για το Netflix. Πρόσφατα, για αυτόν ακριβώς το λόγο, το Netflix

ξεκίνησε μια καινούργια τακτική.

Περιορίζεται η κοινή χρήση κωδικών στο Netflix

Με βάση αυτή άτομα τα οποία δεν μένουν στο ίδιο σπίτι, δεν θα μπορούν να μοιραστούν τον ίδιο κωδικό. Κάθε φορά που κάποιος επιχειρεί να συνδεθεί, χρησιμοποιώντας τον κωδικό κάποιου άλλου, θα του εμφανίζεται το εξής μήνυμα: Εάν δε ζεις με τον ιδιοκτήτη αυτού του λογαριασμού, χρειάζεσαι έναν δικό σου λογαριασμό για να συνεχίζεις να παρακολουθείς. Βέβαια το εγχείρημα μόνο εύκολο δεν θα είναι.

Η αρχή έχει γίνει ήδη στις ΗΠΑ, όπου το 30% των χρηστών δηλώνει απερίφραστα πως μοιράζετε τους κωδικούς. Βέβαια ο ‘κόφτης’ αυτός είναι σε πιλοτικό στάδιο ακόμα, ενώ δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να επαληθεύσει αργότερα τον λογαριασμό του.

Στην πραγματικότητα όλο αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι για το Netflix. Αφενός χάνει αρκετά έσοδα από όλη αυτή την ιστορία, αφετέρου όμως δεν θέλει να πιέσει υπερβολικά τους χρήστες, σε μια περίοδο μάλιστα αρκετά δύσκολη. Είναι κοινό μυστικό εξάλλου ότι οι συνδρομές έχουν μειωθεί τον τελευταίο καιρό.

Ουσιαστικά το Netflix ψάχνει την χρυσή τομή, ούτως και να περιοριστεί η ζημιά αλλά και να μην δυσαρεστηθούν οι χρήστες. Με τις επενδύσεις της δημοφιλής πλατφόρμας να εκτοξεύονται το τελευταίο διάστημα, δεν είναι το κατάλληλο timing για υπέρμετρα ρίσκα. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι αυτή η άνεση που έχουμε μέχρι σήμερα στην κοινή χρήση κωδικών του Netflix, στο μέλλον θα είναι αρκετά πιο περιορισμένη.

Δείτε ακόμα:

Netflix: Αν δεν μένεις στο ίδιο σπίτι δεν μπορείς να μοιραστείς κωδικόNetflix: Κόλπα που θα απογειώσουν την εμπειρία σου

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

The post Netflix: ‘Κόφτης’ στην κοινή χρήση κωδικών – ξεκίνησε πιλοτικά το νέο μέτρο – Πώς σας επηρεάζει appeared first on Youfly.

Keywords
Τυχαία Θέματα