Blancmange φράουλας

Προσθήκη στα αγαπημένα

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο (2 φακελάκια) ζελέ (τζέλι) φράουλας

2 κονσέρβες (2 Χ 375ml, σύνολο 3 φλ.) γάλα εβαπορέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αδειάζετε τους κρυστάλλους του ζελέ σε ένα µεγάλο µπολ και ρίχνετε µέσα 1 φλ. καυτό νερό. Ανακατεύετε µέχρι να λιώσουν και αφήνετε το µίγµα να κρυώσει, χωρίς να πήξει. Ύστερα, ρίχνετε µέσα το γάλα εβαπορέ και το ανακατεύετε καλά.

Βάζετε 6 ατοµικές φορµίτσες ή µπολάκια, χωρητικότητας 2/3 φλ. περίπου σε ένα ταψί και µοιράζετε µέσα προσεχτικά το µίγµα. Σκεπάζετε τις φορµίτσες µε πλαστική µεµβράνη και τις βάζετε µε το ταψί (για σταθερότητα) στο ψυγείο για 1 βράδυ.

Όταν θα σερβίρετε, περνάτε ένα µαχαιράκι στον περίγυρό τους, τις βουτάτε για µερικά δευτερόλεπτα σε µια λεκάνη µε καυτό νερό και τις ξεφορµάρετε αναποδογυρίζοντάς τις πάνω σε πιάτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Blancmange,