Superfood σαλάτα µε σιτάρι και ξηρούς καρπούς

Προσθήκη στα αγαπημένα

ΥΛΙΚΑ

1 φλ. σιτάρι

1 κουταλιά χυµό λεµονιού

1 δέσµη ρόκα, τα φύλλα µόνο

1 κοφτό κουταλάκι επιτραπέζιο αλάτι

½ φλ. σταφιδάκια

3 κουταλιές σησάµι

1 φλ. σπόρους από ρόδι

1/3 φλ. αµύγδαλα

1/3 φλ. καρύδια

1/3 φλ. σουσούκο κοµµένο σε ροδέλες

Για το ντρέσινγκ:

4 κουταλιές ελαιόλαδο

¼ φλ. βαλσαµικό ξίδι µε ρόδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Από την προηγούµενη µέρα βάζετε το σιτάρι σε ένα µπολ. Προσθέτετε νερό να το σκεπάσει καλά και το αφήνετε στην άκρη για όλο το βράδυ. Την εποµένη σουρώνετε και βάζετε το σιτάρι

σε µία µικρή κατσαρόλα.

Ρίχνετε 6 φλιτζάνια ζεστό νερό και βράζετε σε δυνατή φωτιά για 40-50 λεπτά ή µέχρι να ψηθεί το σιτάρι. Όταν είναι ψηµένο βάζετε το χυµό λεµονιού και ανακατεύετε. Αυτό θα βοηθήσει να µείνει «άσπρο» το σιτάρι.
Παράλληλα, βάζετε τα αµύγδαλα σε ένα µπρίκι προσθέτετε ζεστό νερό και τα βάζετε στη φωτιά για 30 δευτερόλεπτα. Τα σουρώνετε, τα ξεπλένετε µε κρύο νερό και τα ξεφλουδίζετε.
Σε µία σαλατιέρα χοντροκόβετε τα φύλλα από τη ρόκα. Πασπαλίζετε µε το αλάτι και ανακατεύετε. Προσθέτετε το σιτάρι, τα σταφιδάκια, το σησάµι, το ρόδι, τα ασπρισµένα αµύγδαλα κοµµένα στη µέση, τα καρύδια χοντροκοµµένα και το σουσούκο.
Σε ένα βαζάκι που κλείνει βάζετε το ελαιόλαδο και το βαλσαµικό ξίδι µε ρόδι. Κλείνετε, ανακινείτε καλά, ρίχνετε το ντρέσινγκ πάνω από τη σαλάτα και σερβίρετε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Superfood,