Vegan Λιβανέζικη σαλάτα Fatteh

Προσθήκη στα αγαπημένα

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο Moving Mountains φυτικός κιμάς

1 κ.σ. Χωριό Ελαιόλαδο παρθένο κλασσικό

1 κ.γ. Ardo σκόρδο

1 κ.γ. Ardo κόκκινο τσίλι

1 κ.σ. Maldon θαλασσινό αλάτι σε νιφάδες

1 πρέζα Maldon θρυματισμένο πιπέρι

1 πρέζα κανέλα αλεσμένη*

1 πρέζα μοσχοκάρυδο αλεσμένο*

1 πρέζα κύμινο αλεσμένο*

Υλικά για τη Σάλτσα:

1 Koko βίγκαν γιαούρτι

1 κ.σ. Χωριό Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

½ κ.σ. Maldon νιφάδες θαλασσινού αλατιού

1 πρέζα Maldon πιπέρι

Υλικά για την Σαλάτα:

1

μπολ Ardo ρεβύθια

½ κ.σ. Χωριό Εξαιρετικό παρθένο Ελαιόλαδο

2 Αραβικές πίττες Artozym κομμένες σε λωρίδες

Λάδι για τηγάνισμα

1 συσκευασία Alion καρδιές μαρουλιού κομμένες σε λεπτές φέτες

1 συσκευασία Alion ρόδι καθαρισμένο για γαρνιτούρα 200g*

Φρέσκα φύλλα δυόσμου για γαρνιτούρα*

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια shallots με το σκόρδο και το τσίλι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κιμά Moving Mountains και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το κύμινο και ανακατεύουμε. Ψήνουμε για 3-4 λεπτά, αφαιρούμε από την εστία μας και το βάζουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα, βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη σαλάτα. Σε ένα ταψί βάζουμε τα ρεβίθια και τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου. 

Παράλληλα τηγανίζουμε τις λιβανέζικες πίτες σε ζεστό λάδι μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Μόλις τελειώσουμε, τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα περιττά λάδια. Ετοιμάζουμε την σαλάτα μας, σε ένα μπολ βάζουμε το μαρούλι, από πάνω βάζουμε τον κιμά, τα ρεβίθια, τη σάλτσα και γαρνίρουμε με το ρόδι και τα φύλλα δυόσμου. 

Καλή Όρεξη!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Vegan Λιβανέζικη, Fatteh,Vegan livaneziki, Fatteh