Χοιρινό με δαμάσκηνα και κουμανταρία
Προσθήκη στα αγαπημένα
Συστατικά1 κιλό χοιρινό φιλέτο (ψαρονέφρι)
1/3 φλ. ελαιόλαδο
3 κουταλιές βούτυρο ανάλατο
3 μήλα
15 δαμάσκηνα παστά (αποξηραμένα) χωρίς κουκούτσια
10 χρυσόμηλα (βερίκοκα) παστά (αποξηραμένα) χωρίς κουκούτσια
1 ½ φλ. κουμανταρία
3 κουταλιές μαρμελάδα πορτοκάλι
2 ξυλάκια κανέλας
8-10 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
2 ½ φλ. ζεστό νερό
1 φλ. αλεύρι
1 ½ κουταλάκι επιτραπέζιο αλάτι
½ κουταλάκι μαύρο πιπέριΒήματα
Σε ένα μπολ
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το 1/3 του ελαιόλαδου και σοτάρετε μία δόση από τα φιλετάκια και από τις 2 πλευρές, περίπου 3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Τα βάζετε σε μία κατσαρόλα και επαναλαμβάνετε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα φιλετάκια. (Βάζετε το επόμενο 1/3 ελαιόλαδο και τα επόμενα φιλετάκια).
Σουρώνετε τα φρούτα. Βάζετε την κουμανταρία, την κανέλα, το θυμάρι πάνω από τα φιλέτα και όταν βράσει χαμηλώνετε τη φωτιά. Βράζετε για 10 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνετε το νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε για 30 λεπτά. Κατά διαστήματα ανακατεύετε προσπαθώντας να βάλετε όλα τα φιλετάκια στο ζουμί. Σε ένα τηγάνι βάζετε το βούτυρο και όταν λιώσει σοτάρετε τα μήλα για 7-8 λεπτά. Προσθέτετε τα παστά φρούτα και σοτάρετε ακόμα 3-4 λεπτά.Αλατοπιπερώνετε το φαγητό και βάζετε τα φρούτα. Ανακατεύετε και προσθέτετε τη μαρμελάδα. Ανακινείτε την κατσαρόλα και βράζετε το φαγητό ακόμα 5 λεπτά μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Συνταγές
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Χρυσές Συνταγές
- Τελευταία Νέα Χρυσές Συνταγές
- Χοιρινό με δαμάσκηνα και κουμανταρία
- Ζαμπαγιόνε με φρούτα του δάσους και μπράουνις
- Μανιτάρια με κρέμα και Kουμανταρία
- Κουμανταρία: Ένα από τα αρχαιότερα κρασιά στον κόσμο
- Σαλάτα με καρδιές μαρουλιού και τυρί μανούρι
- Μπισκότα με σταγόνες σοκολάτας
- Κεφτεδάκια αναρής με σάλτσα ντομάτας (πολπέτες)
- Γαλλική τάρτα λεμόνι
- Σπαράγγια με σος παρμεζάνας
- Χοιρινό µε λαχανικά φούρνου
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές