Χριστουγεννιάτικα μπράουνις
Προσθήκη στα αγαπημένα
ΥΛΙΚΑ200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
3 αβγά χωρισμένα
150 γρ. (15 κοφτές κουταλιές) ξεπαγωμένο βούτυρο
1 φλ. ζάχαρη άχνη
3 ½ κουταλιές αλεύρι ΚΑΖΑΖΗΣ για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι βανίλια
2 πρέζες κανέλα
επιπλέον βούτυρο και αλεύρι για το ταψάκι
1 πρέζα αλάτι
Γλάσο σοκολάτας:
3 κοφτές κουταλιές βούτυρο
1 ½ φλ. ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές γάλα
1 γεμάτη κουταλιά
1 κουταλάκι βανίλια
Γαρνίρισμα:
1 καλαθάκι φράουλες
1 φλ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι βανίλιαΕΚΤΕΛΕΣΗΛιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί (σε ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, χωρίς ο πάτος του να αγγίζει το νερό) ανακατεύοντάς την να γίνει λεία.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και ενσωματώνετε μέσα ένα- ένα τους κρόκους.
Ύστερα προσθέτετε το αλεύρι κοσκινισμένο με την κανέλα και τη βανίλια και τέλος τη λιωμένη σοκολάτα.
Χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφικτή μαρέγκα και την ενσωματώνετε στο μίγμα της σοκολάτας, ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι, παίρνοντας υλικό από τον πάτο και φέρνοντάς το στην επιφάνεια, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα μέτριο, μεταλλικό, ορθογώνιο ή τετράγωνο ταψί, αδειάζετε μέσα το μίγμα, το ισιώνετε και το ψήνετε για 20 περίπου λεπτά.
Το αφήνετε να κρυώσει λίγο για 10 λεπτά και το ξεφορμάρετε πάνω σε μια σανίδα. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
Στο μεταξύ, ετοιμάζετε το γλάσο: Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ανακατεύετε μέσα το κακάο. Το αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα τα υπόλοιπα υλικά για να γίνει ένα λείο μίγμα. Το απλώνετε σε μια πολύ λεπτή στρώση πάνω στην επιφάνεια του κέικ για μπράουνις. Όταν στεγνώσει το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια brownies με ένα βαρύ κοφτερό μαχαίρι.
Για να γαρνίρετε τα μπράουνις, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να πήξει σε σαντιγί.
Την κρατάτε στο ψυγείο και πριν σερβίρετε, απλώνετε μια κουταλιά περίπου σαντιγί στο κέντρο τους και κολλάτε πάνω μια φράουλα, χωρίς το κοτσανάκι της με τη μύτη προς τα πάνω.
Βάζετε την υπόλοιπη σαντιγί σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με μύτη αστεράκι και βγάζετε λίγη πάνω στη μύτη κάθε φράουλας, για να φτιάξετε τη «φούντα» του καπέλου του Άη-Βασίλη.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Συνταγές
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Χρυσές Συνταγές
- Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με ζύμη σαμπλέ
- Χριστουγεννιάτικα μάφιν με μπαχαρικά
- Χριστουγεννιάτικα μπράουνις
- Χριστουγεννιάτικα αμυγδαλωτά μπισκότα με κανέλα
- Gingerbread Biscuits
- Γαλοπούλα µε κόκκινο γλάσο
- Κοτόπουλο με αρωματικά
- Κοτόπουλο γεμιστό
- Μηροί κοτόπουλου με γιαούρτι και μπαχαρικά
- Σπιτικός γύρος κοτόπουλου
- Τελευταία Νέα Χρυσές Συνταγές
- Χριστουγεννιάτικα μπράουνις
- Χριστουγεννιάτικα μάφιν με μπαχαρικά
- Χριστουγεννιάτικα αμυγδαλωτά μπισκότα με κανέλα
- Gingerbread Biscuits
- Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με ζύμη σαμπλέ
- Γαλοπούλα µε κόκκινο γλάσο
- Μηροί κοτόπουλου με γιαούρτι και μπαχαρικά
- Κοτόπουλο με αρωματικά
- Κοτόπουλο γεμιστό
- Σπιτικός γύρος κοτόπουλου
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές
- Κότα γεμιστή με ρύζι, σταφίδες και μπαχαρικά
- Περσικό πιλάφι με cranberries
- Χριστουγεννιάτικο τσουρέκι
- Σαραφιόλια Μάνης
- Βασιλόπιτα πολίτικη
- Σούπα µε ντοµάτα, µακαρόνια και τυρί
- Φιλέτο πάπιας α λ’ οράνζ
- Καρέ χοιρινό γεµιστό µε µήλο και κράνµπερι
- Βοδινό Γουέλινγκτον (Beef Wellington)
- Ψητό βοδινό με σάλτσα κράνμπερι