Κέικ σοκολάτας με βουτυρόκρεμα

Προσθήκη στα αγαπημένα

Ψιλοκόψτε τη σοκολάτα, λιώστε το βούτυρο και συναρμολογήστε την τούρτα. Αυτό είναι ένα απίστευτο κέικ σοκολάτας με βουτυρόκρεμα. Το αφράτο και υγρό παντεσπάνι, στοιβάζεται με μια βελούδινη βουτυρόκρεμα, γεμάτη με πλούσια σοκολάτα και σκόνη κακάο που λιώνει στο στόμα.

Φουρνίστε το για να φτιάξετε τη μέρα σας. Φουρνίστε το για να προσφέρετε ικανοποίηση. Φουρνίστε το επειδή μπορείτε, μάγειρες και μαγείρισσες.

ΥΛΙΚΑ (Για 14 μερίδες)

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
250ml βραστό νερό
75γρ. σκόνη μαύρου κακάο χωρίς ζάχαρη
125γρ. μαύρη σοκολάτα, 70% καλής ποιότητας
375γρ. Lurpak® Βούτυρο Αναλάτο Σε Αλουμινόφυλλο, μαλακωμένο
350γρ. ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη
5μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής
400γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
250ml κρέμ φρες (creme fraiche)
ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ:
300γρ. Lurpak® Βούτυρο Αναλάτο Σε Αλουμινόφυλλο
2 κ.σ. σιρόπι ή μέλι
300γρ. μαύρη σοκολάτα, 70%
200γρ. σοκολάτα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς (στον αέρα)
Χτυπάτε με το βραστό νερό σε ένα μπολ, τη σκόνη κακάο και τη σοκολάτα, αφήνοντάς το να κρυώσει όσο προετοιμάζετε το μείγμα του κέικ.

Βουτυρώνετε μία φόρμα ψησίματος 25εκ. Στρώνετε τον πάτο με χαρτί ψησίματος και μετά το βουτυρώνετε και αυτό.

Χτυπάτε το βούτυρο με ηλεκτρικό μίξερ σε ένα μεγάλο μπολ, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει αφράτο. Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα βουτύρου – ζάχαρης. Θα πρέπει να είναι κρεμώδες και ανοιχτό κίτρινο.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Βεβαιωθείτε ότι έχετε χτυπήσει το βούτυρο μέχρι να γίνει μαλακό και αφράτο πριν να προσθέσετε τη ζάχαρη, ώστε το κέικ να έχει την καλύτερη υφή. Επίσης, σχετικά με την υφή, χρησιμοποιείτε αυγά σε θερμοκρασία δωματίου για να βελτιώσετε το φούσκωμα και το παντεσπάνι να γίνει πιο αφράτο.

Διαχωρίζετε τον κρόκο απο τα αυγά και αποθηκεύετε το ασπράδι για αργότερα. Ελαττώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε τους κρόκους έναν έναν ανακατεύοντας παράλληλα καλά. Στη συνέχει το προσθέτετε στο μείγμα σοκολάτας.

Ανακατεύετε μαζί το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, κοσκινίζετε το αλεύρι και στη συνέχεια ανακατεύετε πολύ αργά με το μείγμα του βουτύρου και των αυγών σε εναλλαγή με την προσθήκη της κρεμ φρες.

Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτά με μικρές κορυφές και τα ανακατεύετε αργά μέσα στο μείγμα.

Περιχύνετε το μείγμα μέσα στην βουτυρωμένη φόρμα, ομαλοποιώντας την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Ψήνετε για 50 λεπτά, ή όταν βγει καθαρό ένα ξύλινο καλαμάκι.

Αφήνετε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα να κρυώσει, επάνω σε μια σχάρα για 15 λεπτά. Στη συνέχεια το αφαιρείτε απο τη φόρμα γυρνώντας το ανάποδα επάνω στη σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει πλήρως.

ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ:
Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι και στη συνέχεια προσθέτετε σιρόπι και ανακατεύετε με ένα ξύλινο κουτάλι. Μετά ψιλοκόβετε τη μαύρη σοκολάτα και τη σοκολάτα γάλακτος τοποθετώντας τα κομμάτια σε ένα μπολ για ανακάτεμα.

Απομακρύνετε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και χύνετε το μείγμα σοκολάτας βουτύρου σε ένα μπολ για ανακάτεμα, χτυπώντας μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να γίνει γυαλιστερό.

Το αφήνετε για περίπου 45-60 λεπτά, χτυπώντας πού και πού. Αναζητάτε μια μαλακή υφή και μια συμπαγή δομή ώστε να μπορέσετε να το απλώσετε επάνω απο το κέικ χωρίς να είναι υπερβολικά ρευστό. Στη συνέχεια μπορείτε να συναρμολογήσετε την τούρτα.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΕΪΚ:
Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι με “δόντια”, κόβετε την κορυφή του κέικ για να την κάνετε επίπεδη και στη συνέχεια το κόβετε σε δύο ίσα παχιά μέρη. Τοποθετείτε το κάτω μέρος σε ένα πιάτο για σερβίρισμα και απλώνετε τη μισή βουτυρόκρεμα επάνω του. Τοποθετείτε το άλλο μισό του κέικ απο πάνω και στο τέλος αλείφετε την υπόλοιπη απο τη βουτυρόκρεμα επάνω του με κυματιστές κινήσεις για να φαίνεται πλούσιο και λαχταριστό.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν χρειάζεται να εξοικονομήσετε χρόνο μέσα στην ημέρα, τότε ψήστε το κέικ μία ημέρα πριν και συναρμολογήστε το με τη βουτυρόκρεμα λίγο πριν το σερβίρετε. Με αυτόν τον τρόπο είναι εύκολο να ετοιμάσετε πολύ γρήγορα αυτή την εντυπωσιακά λαχταριστή τούρτα σοκολάτας χωρίς άγχος.

Σερβίρετέ το απευθείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα