Λαχματζούν εύκολα με κυπριακές πίτες
ΥΛΙΚΑ
650 γρ. κιμά χοιρινό
300 γρ. κρεμμύδι
400 γρ. κόκκινες ντομάτες
Λίγο μαϊντανό
1 γεμάτη κουταλιά πάστα ντομάτας
Αλάτι (αν η πάστα ντομάτας δεν είναι αλμυρή)
1 κουταλάκι τσαγιού πάπρικα γλυκιά
6 μεγάλες πίτες για σουβλάκια
50 γρ. βούτυρο
Χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και τρίβουμε το κρεμμύδι σε χοντρό τρίφτη. Τρίβουμε και τις ντομάτες με τον ίδιο τρόπο. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Τα βάζουμε σε μεγάλη λεκάνη μαζί με τον κιμά, την πάστα ντομάτας, το αλάτι και την πάπρικα και
Μοιράζουμε τις πίτες στα δύο, ανοίγοντας τις και τις τοποθετούμε σε ρηχό ταψί φούρνου, το οποίο έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Τις αλείβουμε με το βούτυρο και απλώνουμε το μείγμα του κιμά πάνω στις πίτες.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30′ περίπου.
Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Συνταγές
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Χρυσές Συνταγές
- Τελευταία Νέα Χρυσές Συνταγές
- Λαχματζούν εύκολα με κυπριακές πίτες
- Χοιρινές μπριζόλες με χαρουπόμελο
- Σπαγγέτι με μελάνι σουπιάς, γυαλιστερές και καραβίδες
- Κανταΐφι με κρέμα ρυζιού
- Κοτόπουλο στον φούρνο με κρεμώδη σάλτσα
- Καουρμάς Μαραθεύτικος
- Σαλάτα με καρπούζι, πεπόνι και φέτα
- Μελιτζάνες με γιαούρτι και φέτα στο φούρνο
- Μακαρόνια με κολοκύθι «πάλκαπα» και ντομάτα
- Οφτό στην κατσαρόλα
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές
- Πικάντικες μελιτζάνες (Μπεϊγκάν ατσαρί), η συνταγή από την Ινδία
- Διαφορετικό κιουνεφέ με μυζήθρα
- Ντομάτες με σπέσιαλ γέμιση gran ripieno
- Μοναδικά spare ribs με ουίσκι και μέλι
- Πεντανόστιμος μπακαλιάρος με αρακά και αχιβάδες
- Κέικ με σουλτανίνα (χωρίς λάδι)
- Απολαυστική τάρτα με μανιτάρια και πιπεριές
- Το πιο νόστιμο κατσικάκι μαριναρισμένο με λεμόνι και σκόρδο
- Μελωμένες φλογέρες με καρύδια