Νάγκετ κοτόπουλου στο φούρνο
Προσθήκη στα αγαπημένα
Συστατικά3 φιλέτα κοτόπουλου
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
1 φλ. γαλέτα (αλεσμένη φρυγανιά)
½ φλ. τριμμένη παρμεζάνα (ή κεφαλοτύρι)
1 κοφτό κουταλάκι ρίγανη (ξηρή)
1 κοφτό κουταλάκι ξηρό θυμάρι
½ κοφτό κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
½ φλ. λιωμένο βούτυρο (σε μπρικάκι σε σιγανή φωτιά)+
βούτυρο για άλειμμαΒήματα
Κόβετε το κοτόπουλο σε μακρόστενες μεγαλούτσικες μπουκιές, πάχους 3 εκ. περίπου (να βγαίνουν 10 κομμάτια περίπου από
Βάζετε σε ένα μέτριο μπολ τη γαλέτα και προσθέτετε την παρμεζάνα, τη ρίγανη, το θυμάρι και το ξύσμα του λεμονιού.
Τα ανακατεύετε καλά. Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το λιωμένο βούτυρο. Ντύνετε με αλουμινόχαρτο ένα ταψί του φούρνου (η ανάποδη πλευρά προς τα πάνω) και το αλείφετε με βούτυρο.
Βουτάτε πρώτα τα κομμάτια του κοτόπουλου στο λιωμένο βούτυρο και ύστερα τα τυλίγετε στο μίγμα της γαλέτας, φροντίζοντας να πιάσουν καλά, παντού. Τα απλώνετε σε μια στρώση πάνω στο ταψί και τα ψήνετε στο φούρνο για 20 περίπου λεπτά μέχρι να πιάσουν καλά, παντού. ροδίσουν.
Τα σερβίρετε με κέτσαπ ή σάλτσα μουστάρδας με μέλι (δες πιο κάτω) για βούτηγμα. Σάλτσα μουστάρδας με μέλι: Βάζετε σε ένα μπολ 2½ κοφτές κουταλιές μουστάρδα (Dijon καλύτερα) με 2 κουταλιές ξίδι (μηλόξιδο καλύτερα) και τα ανακατεύετε με το σύρμα να διαλυθεί μουστάρδα. Ύστερα, ανακατεύετε μέσα 2 (κοφτές) κουταλιές μέλι, 3 κουταλιές ελαιόλαδο και ¾ κουταλάκι αλάτι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Σερβίρετε τη σάλτσα αμέσως ή την κρατάτε σκεπασμένη στο ψυγείο μέχρι 3 μέρες.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Συνταγές
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Χρυσές Συνταγές
- Τελευταία Νέα Χρυσές Συνταγές
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές
- Καθαρά Δευτέρα: Σημασία, έθιμα και γεύσεις
- Live μαγειρική και γευσιγνωσία
- Κοχύλια με σάλτσα ντομάτας και λουκάνικο
- Ριζότο γαρίδας με ντομάτα και κρεμώδη σάλτσα
- Είμαστε όλοι μάγειρες
- Οινοποιία Μαλαματίνα: Νέο λογότυπο για μία Νέα Εποχή
- Μύδια αχνιστά με ντομάτα και aioli
- Κρέπες με μανιτάρια, ζαμπόν και κεφαλογραβιέρα, απλά μοναδικές!
- Μπρουσκέτα α λα ελληνικά