Πανακότα με λευκή κουβερτούρα
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία (180γρ.) λευκή κουβερτούρα Nestlé Dessert
2 ½ φλ. (625γρ.) κρέμα γάλακτος
1/3 φλ. (90γρ.) ζάχαρη
1 κουταλάκι (5γρ.) εκχύλισμα βανίλιας ή 2 φακελάκια (2Χ10γρ.) βανίλια σε σκόνη
4 κουταλιές (40ml) νερό σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλάκια (8γρ.) ζελατίνη σε σκόνη
1 φλ. (250γρ.) στραγγιστό γιαούρτι
Για τη σος κόκκινων φρούτων:
1 συσκευασία (300γρ.) ανάμικτα φρούτα του δάσους
½ φλ. (25γρ.) ζάχαρη
1 κουταλιά (14γρ.) κορν φλάουερ
1/4 φλ. (65ml) νερό
EKTEΛΕΣΗ
Βάζετε το νερό σε ένα μπολ
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τη σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτετε τη ζελατίνη και ανακατεύετε.
Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει, για 5 λεπτά περίπου και βάζετε το γιαούρτι.
Ανακατεύετε και ρίχνετε το μίγμα σε ένα στρογγυλό γυάλινο δοχείο ή σε ποτήρια.
Βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες να παγώσει.
Βάζετε τα φρούτα σε ένα κατσαρολάκι.
Απλώνετε από πάνω τη ζάχαρη.
Βράζετε σε δυνατή φωτιά για 7-8 λεπτά περίπου μέχρι εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά από τα φρούτα.
Διαλύετε το κορν φλάουερ στο νερό και το προσθέτετε στα φρούτα.
Ανακατεύετε δυνατά, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το μίγμα να βράσει για ακόμη 30 δευτερόλεπτα και να αρχίσει να πήζει λίγο.
Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει καλά.
Ξεφορμάρετε την πανακότα και σερβίρετε με τη σος κόκκινων φρούτων.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Συνταγές
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Χρυσές Συνταγές
- Τελευταία Νέα Χρυσές Συνταγές
- Πανακότα με λευκή κουβερτούρα
- Κρέμα μόκας
- Μπράουνι στο τηγάνι
- Spring Rolls με φύλλα SPRING HOME και λαχανικά
- Σούπα μινεστρόνε με μακαρόνια και όσπρια Μιτσίδη
- Τυρόπιτα με κολοκυθάκια και τυριά Valio
- Spare ribs στο φούρνο με Hoisin Sauce από την Exotic Food
- GASTRONOMIA- HORECA
- Αλμυρά cupcakes με τυρί και Στραγγάτο Γιαούρτι Light Χαραλαμπίδης Κρίστης
- Brownie με cream cheese
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές
- Τα σπιτικά μελομακάρονα της Γιαγιάς Ελένης!
- Υπέροχη παντζαροσαλάτα
- Αρνίσια παϊδάκια με μπέικον και μοτσαρέλα
- Πεντανόστιμο φιλέτο μοσχαρίσιο με μους μελιτζάνας
- Κουλουράκια βουτύρου
- Τάρτα με μους σοκολάτας
- Μπισκότα σοκολάτας - Choc cookies
- Cheesecake με λευκή σοκολάτα και βατόμουρα - τζίζκεικ
- Κουραμπιέδες με μαστίχα
- Σαλάτα με καλαμαράκια και κόκκινα φασόλια