Πικάντικο Χταπόδι στο φούρνο με Πουρέ από Καρότο και Κόκκινη Πιπεριά

Προσθήκη στα αγαπημένα

Από τον σεφ Χρίστο Νοέλ Bassil

Μερίδες: 3Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτάΧρόνος μαγειρέματος: 90 λεπτά

Στάδια εκτέλεσης

Προμηθευόμαστε το Χταπόδι μας από τις Ψαραγορές Blue IslandΕτοιμάζουμε όλα μας τα υλικάΕτοιμάζουμε το ΧταπόδιΨήνουμε στο φούρνοΦτιάχνουμε τον πουρέΣερβίρουμε

Υλικά:

1.2 -1.5 κιλό Χταπόδι1 καυτερή κόκκινη Πιπεριά κομμένη σε φέτες (τσίλι)2 κ.σ σάλτσα Σόγιας½ ποτήρι κόκκινο Κρασί ημίγλυκο1 κ.γ Τζίντζερ περασμένο από
τον τρίφτη1 κ.σ Σησαμέλαιο

Για τον πουρέ:

4 Καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες2 γλυκιές Πιπεριές κόκκινες κομμένες σε κύβους1/3 ποτηριού Γάλα Καρύδας κονσέρβα½ κ.γ Αλάτι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα πλοκάμια του χταποδιού ένα – ένα και το κεφάλι σε 4 κομμάτια. Σε ένα αντικολλητικό ταψί βάζουμε, το κρασί, τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο, το τζίντζερ, το τσίλι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια βάζουμε μέσα τα πλοκάμια χταποδιού και σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος και αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για 1 ώρα και 15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

Παράλληλα βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα καρότα, τις κόκκινες πιπεριές, το αλάτι και καλύπτουμε με νερό. Ψήνουμε σε μεσαία προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Αφού ψηθούν τα βάζουμε σε ένα μπλέντερ και προσθέτουμε το γάλα καρύδας. Πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε ένα λείο πουρέ.

Σερβίρουμε μαζί με τα πλοκάμια χταποδιού

Keywords
Τυχαία Θέματα