Ψαρονέφρι στη σχάρα με σος τσιμιτσούρι (chimichurri)

Προσθήκη στα αγαπημένα

ΥΛΙΚΑ

1 ψαρονέφρι 450γρ

Για τη μαρινάδα:

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κ.γ. μουστάρδα

1 κ.γ. ρίγανη

1/2 κ.γ. πάπρικα

Αλάτι και πιπέρι

1/3 φλ νερό για το ταψί

Για το τσιμιτσούρι:

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 1/2 κ.σ. ξύδι από κρασί

1/2 κ.γ. νιφάδες τσίλι

1 χούφτα κόλιανδρο ψιλοκομμένο

1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/2 χούφτα ρίγανη ψιλοκομμένη

1 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ

αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα. Βάζουμε το ψαρονέφρι σε ένα ταψί και αλείφουμε με τη μαρινάδα. Ρίχνουμε το νερό στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένη σχάρα -σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία- για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το τσιμιτσούρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες και σερβίρουμε με το τσιμιτσούρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα