Ψωμάκια σκόουνς με τυρί (Cheese Scones)

Χρόνος: ½ ώρα + ½ ώρα αναμονή

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά (για 12 σκόουνς):

3 1/3 φλ. αλεύρι φαρίνα 00 + λίγο επιπλέον

2 αβγά + 1 επιπλέον

1 γεμάτη κουταλιά μπέικιν πάουντερ

75 γρ. (ελέγξτε από το βάρος του πακέτου, ή 5 κοφτές κουταλιές) ξεπαγωμένο βούτυρο

1 φλ. γάλα (πλήρες)

1 ½ φλ. τριμμένο ώριμο τυρί τσένταρ

Εκτέλεση:

Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι με τα 2 αβγά, , το μπέικιν πάουντερ, το βούτυρο και το γάλα (εκτός από μια κουταλιά που θα κρατήσετε σε

ένα μπολάκι για το άλειμμα) και τα χτυπάτε με το μίξερ, με τους γάντζους ζυμώματος, με μέτρια ταχύτητα, για να σμίξουν, για 2 λεπτά (εναλλακτικά, τα ανακατεύετε με ένα μεγάλο ξύλινο κουτάλι μέχρι να σμίξουν, για 5-6 λεπτά).

Προσθέτετε το τυρί και το χτυπάτε, ή το ανακατεύετε, για να πιάσει σε όλη τη ζύμη. Την χωρίζετε σε 2 μέρη.

Ντύνετε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητική λαδόκολλα. Αν το ταψί δεν χωράει στο ψυγείο σας, τότε ντύνετε με αντικολλητική λαδόκολλα 1-2 μικρά ταψιά που να χωρούν στο ψυγείο σας.

Αλευρώνετε ελαφρά μια επιφάνεια εργασίας και βάζετε πάνω ένα κομμάτι ζύμης. Το ανοίγετε με πλάστη, σε φύλλο πάχους 2 εκ περίπου, ή πιέζετε με την παλάμη σας σε ομοιόμορφο φύλλα, πάχους 2 εκ. περίπου. Με μια κουπ πατ, ή ένα ποτήρι, κόβετε μικρούς δίσκους ζύμης διαμέτρου 5- 6 εκ. κόβετε και τους βάζετε στο ταψί (ή τα ταψιά). Συνεχίζετε με την υπόλοιπη ζύμη και επαναχρησιμοποιώντας τα κομμάτια που περισσεύουν. Πρέπει να έχετε τουλάχιστον 12 σκόουνς.

Χτυπάτε με πιρούνι το επιπλέον αβγό με την 1 κουταλιά γάλα στο μπολάκι να σμίξουν και αλείφετε την επιφάνεια των σκόουνς (όχι τα πλευρά!). Βάζετε το ταψί, ή τα ταψιά, στο ψυγείο για ½ ώρα.

Στο μεταξύ, προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C, στις αντιστάσεις (χωρίς αέρα). Τα βγάζετε από το ψυγείο και αλείφετε ξανά την επιφάνειά τους με το αβγό. Ψήνετε τα σκόουνς για 15 λεπτά, ελέγχετε αν είναι έτοιμα με ένα σουβλάκι που όταν μπήξετε στο κέντρο τους πρέπει να βγαίνει στεγνό και αν χρειάζονται ακόμα κι άλλο ψήσιμο, συνεχίζετε για 3-4 ακόμη λεπτά. Τα σερβίρετε ζεστά και είναι τέλεια για πρόγευμα ή brunch, ανοιγμένα στα δυο και αλειμμένα με βούτυρο, και για να συνοδεύσουν μια σούπα.

Keywords
Τυχαία Θέματα