Σαλάτα με τραγανό κατσικίσιο τυρί
Διομήδης Χατζηβαρνάβα
Assistant Executive Chef των «Carob Mill Restaurants»
80γρ. κατσικίσιο τυρί,
120γρ. κοκκινογούλια (παντζάρια)
(αλατισμένα και ψημένα με το φύλλο τους, μέσα σε ασημόχαρτο στο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα),
10γρ. φύλλα κοκκινογουλιών,
70γρ. ανάμικτη πράσινη σαλάτα,
1 πορτοκάλι κομμένο σε μοίρες,
40ml βινεγκρέτ πορτοκαλιού.
#Για τη βινεγκρέτ πορτοκαλιού#
1 λίτρο φρέσκο χυμό πορτοκάλι,
30ml
50γρ. ζάχαρη,
½ κουταλάκι μουστάρδα Ντιζόν (Dijon),
50ml ηλιανθέλαιο,
25ml ελαιόλαδο,
50ml νερό (παγωμένο),
αλάτι.
#Για το τραγανό κατσικίσιο τυρί#
80γρ. κατσικίσιο τυρί,
αλεύρι (για πανάρισμα),
ασπράδια αβγών,
νιφάδες (φιλέ) αμυγδάλου.Βήματα
#Βινεγκρέτ πορτοκαλιού:#
Ζεσταίνετε το φρέσκο χυμό πορτοκαλιού μαζί με τη ζάχαρη και το άσπρο ξίδι μέχρι να μειωθούν στο 1/3.
Το αφήνετε να κρυώσει.
Σε ένα άλλο μπολ βάζετε τη μουστάρδα Ντιζόν, το παγωμένο νερό και το μίγμα πορτοκαλιού (αφού κρυώσει).
Τα ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε αλάτι και λίγο -λίγο το ηλιανθέλαιο και το ελαιόλαδο μέχρι να δέσει η βινεγκρέτ.
#Τραγανό κατσικίσιο τυρί:#
Περνάτε το κατσικίσιο τυρί από το αλεύρι, μετά από τα ασπράδια αβγών.
Η διαδικασία γίνεται 2 φορές, αποφεύγοντας τη δεύτερη φορά το αλεύρι.
Μετά το πανάρετε με τις νιφάδες αμυγδάλου.
Τοποθετείτε το κατσικίσιο τυρί στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
#Για το στήσιμο του πιάτου:#
Σε ένα μπολ ανακατεύετε την πράσινη σαλάτα, τα κοκκινογούλια και τη βινεγκρέτ πορτοκαλιού.
Έπειτα τοποθετείτε τη σαλάτα στο πιάτο και γαρνίρετε με το τραγανό κατσικίσιο τυρί, αφού πρώτα το τηγανίσετε σε μπόλικο ηλιανθέλαιο στους 180°C.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Συνταγές
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Χρυσές Συνταγές
- Τελευταία Νέα Χρυσές Συνταγές
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές
- Μυστικά για λαδερά κοκκινιστά φασολάκια της Αργυρώς
- Μαρμελάδα σπιτική: 9+1 Μυστικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
- Euro 2020: Ποδόσφαιρο και φαγητό για όλη την παρέα
- Μπισκότα με βρώμη και κομματάκια σοκολάτας
- Κρέµα Μπαβαρουάζ
- Απολαυστική σαλάτα με λάχανο και γυαλιστερές
- Πανσέτες αλλιώτικες με ανανά
- Νόστιμα ρολά ομελέτας με κιμά και μανιτάρια
- Κρεμμύδια με φρέσκα μυρωδικά και κρασί
- Νόστιμο κοτόπουλο με λάχανο και πιλάφι φούρνου