Σουτζουκάκια με ντομάτα και κύμινο
Μία συνταγή από τον Σεφ Αντώνης Νικολάου.
Συστατικά½ κιλό βοδινό κιμά (διπλοπερασμένος στη μηχανή),
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες,
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο,
2 φέτες μπαγιάτικο χωριάτικο ψωμί (χωρίς κόρα), μουλιασμένες σε κόκκινο κρασί και στυμμένες,
1 κοφτό κουταλάκι αλεσμένο κύμινο,
2 κουταλιές ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού,
2 αβγά,
αλάτι, πιπέρι,
λάδι για τηγάνισμα.
Σάλτσα ντομάτας:
4-5 ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη,
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη,
2 κουταλιές ελαιόλαδο,
1
4-5 καρφιά γαρίφαλο,
1 κουταλιά ντοματοπελτέ, διαλυμένος σε λίγο νερό,
1 κοφτή κουταλιά ζάχαρη,
αλάτι, πιπέρι.
Πιλάφι ρύζι:
2 φλ. ρύζι μπασμάτι,
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
2 κουταλιές ελαιόλαδο,
2 φύλλα δάφνης,
2 καρφιά γαρίφαλο,
4 φλ. ζωμό κοτόπουλου,
αλάτι, πιπέρι.Βήματα
Βάζετε τα υλικά για τα σουτζουκάκια σε ένα μπολ και τα ζυμώνετε καλά. Κρατάτε το μίγμα στο ψυγείο για 1 περίπου ώρα για να σφίξει.Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τη σάλτσα: Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή πλατύστομη, άβαθη κατσαρόλα και μαραίνετε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε την ντομάτα, τη σιγοψήνετε μέχρι να αρχίσει να δέσει λίγο για 5-6 λεπτά και προσθέτετε τα γαρίφαλα, τον πελτέ και αλατοπίπερο. Χαμηλώνετε τη φωτιά, συνεχίζετε να ψήνετε για άλλα 6-8 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα (όχι όμως να στεγνώσει) και την αποσύρετε από τη φωτιά.
Βγάζετε το μίγμα από το ψυγείο και το πλάθετε σε οβάλ κεφτεδάκια/σουτζουκάκια. Ζεσταίνετε καλά μπόλικο λάδι για το τηγάνισμα σε ένα κατσαρολάκι και τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να στραγγίσουν πάνω σε χαρτί κουζίνας. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
Βάζετε σε μια στρώση τα σουτζουκάκια σε ένα ταψάκι και τα περιχύνετε με τη σάλτσα. Τα ψήνετε στο φούρνο για 25-30 λεπτά.Ετοιμάζετε το πιλάφι ρύζι: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και μαραίνετε μέσα το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε το ρύζι και το ανακατεύετε να ζεσταθεί και να πιάσει λάδι παντού. Ρίχνετε μέσα το ζωμό, τη δάφνη, τα γαρίφαλα και αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε καλά. Αφήνετε να κοχλάσει, σκεπάζετε το κατσαρολάκι, χαμηλώνετε τη φωτιά και το σιγοψήνετε για 15 περίπου λεπτά. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το σκεπάζετε με μια πετσέτα κάτω από το καπάκι του, για να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Σερβίρετε τα σουτζουκάκια με τη σάλτσα τους και το ρύζι πιλάφι.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Συνταγές
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Χρυσές Συνταγές
- Τελευταία Νέα Χρυσές Συνταγές
- Σουτζουκάκια με ντομάτα και κύμινο
- Καρβέλι με κοτόπουλο & Πισσουρκώτικο χαλούμι ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ
- Αρνίσια σουβλάκια μαριναρισμένα με τζίντζερ
- Κανελόνια Μπολόνιας
- Μπανάνες με σος butterscotch σε φωλιές από κανταΐφι
- Μπριζόλες χοιρινές με σάλτσα μουστάρδα-πορτοκάλι
- Σολομός σουβλάκι με άρωμα πορτοκάλι
- Σπιτικά μπιφτέκια κοτόπουλου
- Cheesecake με άσπρη σοκολάτα και βατόμουρα
- Τέλεια σπιτική πίτσα με προσούτο
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές
- Υπέροχη βορειοελλαδίτικη ταραμοσαλάτα
- Υπέροχη μους από λευκή σοκολάτα και καφέ
- Ραβιόλια νηστίσιμα, γεμιστά με ελιές
- Πεντανόστιμο αρνάκι ραγού
- Πεντανόστιμο αρνάκι κατσαρόλας
- Μανιταρόσουπα αρωματική και χειμωνιάτικη!
- Γίγαντες τηγανιτοί, η παρέα για το ουζάκι σας!
- Αλλιώτικοι γίγαντες με παστουρμά
- Διαφορετικά φασόλια γιαχνί με μπέικον
- Πορτοκάλια με μέλι, το εύκολο γλυκό!