5ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού – Erasmus+ 2023-24 – Κινητικότητα στην Ισπανία

15:19 21/12/2023 - Πηγή: Sch

5ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού

«Σχεδιάζοντας ένα σύγχρονο μαθησιακό περιβάλλον με βάση τη συμπερίληψη
και στόχο την ικανοποίηση των διαφορετικών μαθησιακών αναγκών»

2023-1-EL01-KA122-SCH-000113731

Κινητικότητα στην Ισπανία: Επιτόπια Παρακολούθηση στο σχολείο La Gaviota

26 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου 2023

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Σχεδιάζοντας ένα σύγχρονο μαθησιακό περιβάλλον με βάση τη συμπερίληψη και στόχο την ικανοποίηση των διαφορετικών μαθησιακών αναγκών» και κωδικό 2023-1-EL01-KA122-SCH-000113731 πραγματοποιήθηκε η πρώτη

κινητικότητα εκπαιδευτικών στο διάστημα 26 Νοεμβρίου με 2 Δεκεμβρίου 2023. Δύο εκπαιδευτικοί του σχολείου μας  –οι κυρίες Μαρία Πετροπούλου και Ελένη Παπαθανάση– ταξίδεψαν στην όμορφη πόλη Torrejón de Ardoz της Ισπανίας όπου παρακολούθησαν για 5 ημέρες τα μαθήματα στο σχολείο La Gaviota.

Όλες οι δραστηριότητες που είχαν προετοιμαστεί από τους εκπαιδευτικούς του ισπανικού σχολείου είχαν στόχο την ενημέρωση αλλά και εκπαίδευση των δύο εκπαιδευτικών στη χρήση της τεχνολογίας στο μάθημα, με στόχο τον εμπλουτισμό του μαθήματος, την πρόκληση του ενδιαφέροντος των μαθητών, την εμπλοκή τους σε δράσεις που αφορούσαν στην αναζήτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο, στην εκμάθηση νέων εργαλείων μάθησης και δημιουργίας υλικού.

Καθημερινά οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας παρακολουθούσαν διαφορετικές τάξεις και μαθήματα, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η γλώσσα, τα μαθηματικά, η γεωγραφία, η ρομποτική, ακόμα και η μουσική και ο χορός. Κατά τις διδασκαλίες που παρακολούθησαν, όλα τα αντικείμενα αποκτούσαν μια διαφορετική διάσταση μέσα από τη χρήση της τεχνολογίας. Με τον τρόπο αυτό γινόταν μια προσπάθεια να γνωρίσουν διαφορετικά εργαλεία διδασκαλίας, να έρθουν σε επαφή με ποικίλα γνωστικά αντικείμενα και να παρατηρήσουν τη χρήση τους από εκπαιδευτικούς οι οποίοι εργάζονται μέσα σε ένα πλαίσιο τελείως διαφορετικό από το δικό μας. Το σχολείο La Gaviota εδώ και αρκετά χρόνια έχει πιστοποιηθεί ως ψηφιακό σχολείο, καθώς οι μαθητές των μεγάλων τάξεων (Ε΄ και ΣΤ΄) εργάζονται αποκλειστικά στο διαδίκτυο, χρησιμοποιούν τάμπλετ και δεν έχουν καθόλου βιβλία για το διάβασμα και τη συνολική εκπαίδευσή τους.

Οι Ισπανοί εκπαιδευτικοί παρουσίασαν πώς δημιουργούν και χειρίζονται ο καθένας το δικό του προσωπικό blog με το υλικό που χρειάζονται για την εκπαίδευση των μαθητών τους. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας ενημερώθηκαν για το πώς να δημιουργούν ασκήσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες του κάθε μαθητή και να τους αξιολογούν με ασκήσεις φτιαγμένες και προσαρμοσμένες στα διαφορετικά μαθησιακά επίπεδα των μαθητών τους. Επίσης, πήραν μια ιδέα για το πώς γίνεται στην Ισπανία η εκπαίδευση των μαθητών στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου, στην αναζήτηση πληροφοριών αλλά και στη δημιουργία ψηφιακού υλικού με τη χρήση συγκεκριμένων προγραμμάτων. Τέλος, παρακολούθησαν πώς στο σχολείο αυτό γίνεται προσπάθεια της συμπερίληψης στη μαθητική κοινότητα παιδιών με ειδικές μαθησιακές δεξιότητες.

Οι μέρες που φιλοξένησαν την ελληνική ομάδα οι ισπανοί εταίροι στο σχολείο τους κύλησαν μέσα σε κλίμα συνεργασίας και μόνο ευχαριστίες μπορούμε να εκφράσουμε προς αυτούς τους εξαιρετικούς συνεργάτες, αλλά και τους μαθητές τους, που δέχτηκαν τις Ελληνίδες δασκάλες στον χώρο τους και τις ενέπλεξαν ενεργά στο μάθημά τους.

Απολαύστε το σχετικό βίντεο με στιγμές από την κινητικότητα

http://5dim-koryd.mysch.gr/index.php/erasmus/erasmus-2023-2024/823-erasmus-2023-24-kinitikotita-stin-ispania

Keywords
Τυχαία Θέματα