Tell Tale Land: Το παραμύθι Cinderella ζωντανεύει με πρωταγωνιστές τους μαθητές μας – Αρσάκειο Δημοτικό Θεσσαλονίκης

10:32 17/7/2023 - Πηγή: Sch

Οι μαθητές των τμημάτων Αγγλικών της Γ’ τάξης  του σχολείου μας στο πλαίσιο συμμετοχής τους στο eTwinning έργο ‘Tell Tale Land’ και με σκοπό την προώθηση της φιλαναγνωσίας στις μικρές ηλικίες, ασχολήθηκαν με το διάσημο και πολύ αγαπητό, σε όλα τα σχολεία – συνεργάτες,  παραμύθι  ‘Cinderella’ (Η Σταχτοπούτα).

Αρχικά, οι μαθητές μας μελέτησαν, από την ενότητα Literacy του course book που διδάσκονται,  χρήσιμο λεξιλόγιο σχετικά με το παραμύθι και συζήτησαν για το

σενάριο του παραμυθιού εστιάζοντας σε κάποιες συγκεκριμένες σκηνές και κάνοντας  παιχνίδι ρόλων (role play). Έπειτα ανέλαβαν να οργανώσουν με καταιγισμό ιδεών (brainstorming) το πάρτι του πρίγκιπα στο οποίο ήταν καλεσμένες η Σταχτοπούτα και οι αδερφές της, καταγράφοντας τις  ιδέες τους για  το μενού, για τους τρόπους διασκέδασης και για το είδος της ενδυμασίας που θα έπρεπε να έχουν οι καλεσμένοι στον χορό.  Στη συνέχεια ανέλαβαν την διακόσμηση της πρόσκλησης για το πάρτι του πρίγκιπα δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες αναφορικά με τον τόπο και χρόνο που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί, καθώς και πρόσθετες λεπτομέρειες για τον εν λόγω εορτασμό.

Η δραστηριότητα όμως που ενθουσίασε τους μαθητές περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ήταν η δραματοποίηση του παραμυθιού με στατικές εικόνες (still images). Οι μαθητές κλήθηκαν να αποφασίσουν ποιες σκηνές από το γνωστό παραμύθι θα ήθελαν να παρουσιάσουν με στατικές εικόνες και να υποδυθούν τους ρόλους που αντιστοιχούσαν σε αυτές. Μετά από συζήτηση επέλεξαν να δημιουργήσουν 7 συνολικά σκηνές με στατικές εικόνες και έγραψαν σύντομους διαλόγους των ηρώων που θα συνόδευαν την κάθε εικόνα. Το αποτέλεσμα ήταν μαγικό!

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στους μικρούς μαθητές μας!

Μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους στο ψηφιακό βιβλίο με τίτλο ‘Cinderella Still Images’ που ακολουθεί:

Link: https://view.genial.ly/637df5d3df4305001962bcd7/presentation-cinderella-still-images

Keywords
Τυχαία Θέματα
Tell Tale Land, Cinderella, – Αρσάκειο Δημοτικό Θεσσαλονίκης,Tell Tale Land, Cinderella, – arsakeio dimotiko thessalonikis