Αριστοτέλειο Κολλέγιο: Ένα Σχολείο Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

10:07 12/2/2024 - Πηγή: Sch

Το EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκης φιλοξένησε στην έδρα του, στην ΟΚ!Thess, ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο που είχε ως στόχο να ενημερώσει τους μαθητές του Αριστοτελείου Κολλεγίου για τις Ευρωεκλογές και την Ευρωπαϊκή ιθαγένεια. Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00-12:30, μαθητές της Α' και Β' Λυκείου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την κα Κατερίνα Ομουρίδου και την εθελόντρια του Κέντρου, Λιακάκη Γεωργία, σχετικά με τα οφέλη που προσφέρει η συμμετοχή

στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να συμμετάσχουν σε μια βιωματική δράση που συντονίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων.

Η παρουσία του Αριστοτελείου Κολλεγίου σε αυτήν την εκδήλωση αναδεικνύει τον ρόλο του ως Πρεσβευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Με τη συμμετοχή του σε δράσεις και εκδηλώσεις που προάγουν την Ευρωπαϊκή Ιδέα και ενημερώνουν τους μαθητές για τα ζητήματα της ΕΕ, το Αριστοτέλειο Κολλέγιο αναδεικνύεται ως πρωτοπόρος στην εκπαίδευση και την προώθηση των Ευρωπαϊκών Αξιών.

Η συμμετοχή των μαθητών σε αυτό το εργαστήριο δεν αποτελεί μόνο μια ευκαιρία για ενημέρωση, αλλά και μια εμπειρία που θα τους διδάξει τη σημασία της ενεργού συμμετοχής στα ευρωπαϊκά θέματα και της δημοκρατικής συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Παναγιωτοπούλου Όλια, General Manager at Europe Direct Information Center της Θεσσαλονίκης και τους συνεργάτες της  για την εξαιρετική εκδήλωση, που αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την ενίσχυση του ευρωπαϊκού πνεύματος και την προώθηση των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη νέα γενιά.

Τους  μαθητές οργάνωσαν και συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί – συντονιστές του προγράμματος κα Παπαχρήστου Μαίρη (Φιλόλογος) και κος Ιακωβίδης Γιώργος (Φυσικός).

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αριστοτέλειο Κολλέγιο, Σχολείο Πρεσβευτής, Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,aristoteleio kollegio, scholeio presveftis, evropaikou koinovouliou