ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ: Πρόγραμμα Erasmus+KA229 «Think Smart-Act Green»

10:14 11/4/2023 - Πηγή: Sch

Την εβδομάδα 05/03/2023 – 11/03/2023 το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης συμμετείχε στην 5th Cross student exchange του προγράμματος «Think Smart-Act Green» και φιλοξένησε μαθητές και εκπαιδευτικούς από το σχολείο Stiftsgymnasium St. Paul της Αυστρίας και Gymnasieskolan Spyken  της Σουηδίας. Για μία εβδομάδα 40 μαθητές και 10 εκπαιδευτικοί

ασχολήθηκαν στη διεθνική αυτή συνάντηση με το θέμα «Digitalisation and new technologies against climate change». Σύμφωνα με το πρόγραμμα που οργανώθηκε από το Αριστοτέλειο Κολέγιο οι συμμετέχοντες μεταξύ άλλων:

παρουσίασαν εισηγήσεις σχετικές με το θέμα,συμμετείχαν σε workshop στο εργαστήριο πληροφορικής,επισκέφτηκαν το Europe Direct Θεσσαλονίκης,γνώρισαν τον τρόπο παραγωγής - επεξεργασίας Αλατιού στις Αλυκές του Αγγελοχωρίου,ξεναγήθηκαν στο κτήμα Γεροβασιλείου,γιόρτασαν την Ημέρα της Ευρώπης,δημιούργησαν σχέδια μαθημάτων,συμμετείχαν στις εργασίες του Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών που οργανώνει το σχολείο μας,ξεναγήθηκαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στο ιστορικό αντιτορπιλικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού «Βέλος»,επισκέφτηκαν τη Βεργίνα, το νέο μουσείο Αιγών και το παραδοσιακό χωριό «Παλαιός Παντελεήμονας».

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα κατανόησαν μεταξύ άλλων:

τι είναι η «κυκλική οικονομία» και «πράσινη ανάπτυξη»,πόσο σημαντική είναι η επαναχρησιμοποίηση των υλικών μέσω της σωστής ανακύκλωσης και αποφυγής της σπατάλης τους,την αναγκαιότητα της ορθής διαχείρισης των αποβλήτων,τη χρήση έξυπνων τεχνολογιών στις πόλεις και στις μεταφορές και εν γένει την ανάγκη για αλλαγή νοοτροπίας σε πολλά θέματα της καθημερινής ζωής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα