Νηπιαγωγείο Ριζαριού: Συμμετοχή σε εκδήλωση ψηφιακής δημιουργίας “O θε-ΤΑΛΩΣ συναντά τα e-trikala”

09:43 29/4/2024 - Πηγή: Sch

Το Νηπιαγωγείο Ριζαριού ,ένα νηπιαγωγείο που έχει ενσωματώσει και εφαρμόσει κάθε είδους καινοτομίας στο πρόγραμμά του , συμμετείχε την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 , στη δράση της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων με θέμα: “O θε-ΤΑΛΩΣ συναντά τα e-trikala”, μια μεγάλη γιορτή δημιουργίας και εκπαιδευτικής καινοτομίας για μαθητές/τριες ανοικτή για το κοινό ,όπου οι ανθρωπιστικές και θετικές επιστήμες συναντούν την εκπαιδευτική ρομποτική, τις εφαρμογές STEAM,

τα εικαστικά, τη μουσική κ. α.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ρήγα Φερραίου των Τρικάλων και την χαιρέτησαν η κα. Χρύσα Ντιντή Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, ο κ. Μιχάλης Λάππας αντιδήμαρχος Παιδείας Τρικάλων, η κα. Λίλα Μπαντέκα – Νάνη Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Μετεώρων, Ο κ Χρήστος Τρικάλης και ο κ. Αλέξανδρος Καπανιάρης. Δόθηκε βήμα σε όλους τους μαθητές/τριες να εκφραστούν, να διασκεδάσουν, να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για το πως σκέφτονται την έξυπνη πόλη.

Το Νηπιαγωγείο Ριζαριού  με συντονίστρια της παρουσίασης την Προϊσταμένη του κ Μαγκιώση Άννα , βραβευμένη εκπαιδευτικό τρεις  συνεχόμενες χρονιές  στις Βρυξέλλες για τις καινοτομικές της δράσεις. συμμετείχε με παρουσίαση ποιήματος “Η πόλη που ονειρεύομαι να ζώ” και με παρουσίαση ρομποτικού σεναρίου με το ίδιο θέμα και φυσικά λόγω της ηλικίας των παιδιών ,οι μικροί μαθητές  καταχειροκροτήθηκαν από όλους τους παρευρισκόμενους!

Συγχαρητήρια σε όλα τα σχολεία για τη συμμετοχή τους . Γιατί δράσεις αυτού του είδους βοηθάνε στην κοινωνικοποίηση των παιδιών και προάγουν τη συνεργασία και την ομαδικότητα και τις δεξιότητες του 21ου αιώνα! Και είναι απαραίτητο να δοθούν στα παιδιά όλες οι απαιτούμενες δεξιότητες και ικανότητες που θα προετοιμάσουν τους ευρωπαίους πολίτες της αυριανής κοινωνίας ξεκινώντας από τα νηπιαγωγεία, ως το πρώτο στάδιο της συστηματικής εκπαίδευσης.

Οι νέες τεχνολογίες , η μεθοδολογία STEM και  η εκπαιδευτική ρομποτική μπορούν να γίνουν πολύτιμο εργαλείο έκφρασης, επικοινωνίας, εξερεύνησης, πειραματισμού και αναζήτησης στα χέρια των μαθητών προσχολικής εκπαίδευσης, διότι συμβάλλουν στην ενίσχυση της διερευνητικής μάθησης πολλών διαφορετικών γνωστικών θεμάτων και επιστημών, διευκολύνουν τη βαθύτερη κατανόησή τους. ενισχύει την ανάπτυξη της αναλυτικής και συνθετικής σκέψης και βοηθά στην ανάπτυξη των παιδιών και την ομαλή κοινωνικοποίησή τους.

Ευχαριστούμε την εφημερίδα “ΕΡΕΥΝΑ ” τοπική εφημερίδα των Τρικάλων ,που δημοσίευσε τη συμμετοχή μας στη δράση της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων εκδήλωση “O θε-ΤΑΛΩΣ συναντά τα e-trikala”

https://www.trikalaerevna.gr/paper-editions/#dflip-df_113205/9/

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νηπιαγωγείο Ριζαριού, Συμμετοχή, “O -ΤΑΛΩΣ, -trikala”,nipiagogeio rizariou, symmetochi, “O -talos, -trikala”