Το Αρσάκειο Δημοτικό Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο eTwinning έργο ‘Storytelling for impact’

15:57 28/6/2023 - Πηγή: Sch

Το Αρσάκειο Δημοτικό Θεσσαλονίκης συμμετέχει  κατά το σχολικό έτος 2022-2023 στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα αδελφοποίησης σχολείων eTwinning μέσα από το μάθημα των Αγγλικών, με ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον συνεργατικό έργο για την πολιτιστική κληρονομιά. Στο eTwinning έργο που έχει τον τίτλο «Storytelling for impact: Our Heritage» συμμετέχει η ΣΤ’ Τάξη του σχολείου μας σε συνεργασία με μαθητές  42 ευρωπαϊκών σχολείων

από τις εξής χώρες: Σουηδία, Πολωνία, Τουρκία, Ρουμανία, Ιταλία, Κροατία, Γαλλία, Λετονία, Δημοκρατία της Μολδαβίας, Πορτογαλία και Ελλάδα.

Τα έργα eTwinning προωθούν τη συνεργασία των λαών και τη σημαντικότητα εκμάθησης των ξένων γλωσσών. Tο συγκεκριμένο έργο στοχεύει στην ανάπτυξη της γλωσσικής, ψηφιακής, λογοτεχνικής ικανότητας, της δημιουργικότητας, της κριτικής σκέψης, της πολιτιστικής συνείδησης και έκφρασης των μαθητών μέσα από το πολύ σημαντικό θέμα της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Κατά την ενασχόλησή τους με το eTwinning  έργο, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να ερμηνεύουν την τοπική κληρονομιά, να ερευνήσουν τις ιδιαιτερότητες της τοπικής κληρονομιάς, να παρουσιάσουν παραδείγματα πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω αφήγησης ήχου, βίντεο και φωτογραφίας, να προγραμματίσουν ένα ταξίδι αναζητώντας την πολιτιστική κληρονομία του τόπου προορισμού τους, ενώ παράλληλα  συμμετέχουν και σε πολλές άλλες δράσεις όπως στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στην Ημέρα eTwinning και σε άλλους εορτασμούς.

Συντονίστρια του έργου είναι η καθηγήτρια αγγλικών κ. Κατερίνα Κυριακίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αρσάκειο Δημοτικό Θεσσαλονίκης, Twinning, ‘Storytelling,arsakeio dimotiko thessalonikis, Twinning, ‘Storytelling