Π.ΕΠΑΛ – 1ο ΕΠΑΛ Ελευσίνας: Υλοποίηση προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης: Κατασκευή θερμοκηπίου-λαχανόκηπου και δημιουργία κομποστοποιητή.

15:58 18/4/2023 - Πηγή: Sch

Μια από τις δράσεις που ανέλαβε το σχολείο μας αφορά την κατασκευή ενός θερμοκηπίου-λαχανόκηπου και την δημιουργία κομποστοποιητή. Η ομάδα των μαθητών αποτελείται από αγόρια και κορίτσια της Β’ και Γ’ τάξης,  διαφόρων ειδικοτήτων (Δομικών, Ηλεκτρολόγων/Ηλεκτρονικών, Μηχανολόγων, Πληροφορικής και Οικονομικών).

Οι μαθητές, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ. Κοντογιάννη Αργυρώ ΠΕ 02, κ. Τζώρτζη Σπυριδούλα ΠΕ81, κ. Πεπόνα Ηλία ΠΕ11, που συντονίζουν το πρόγραμμα, έχουν κατανοήσει την έρευνα, την σχεδίαση και την υλοποίηση ενός  έργου. Επιπλέον αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο και

συνειδητοποιούν ότι η συνεργασία διαφορετικών ειδικοτήτων είναι καθοριστική για ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Οι μαθητές εργάστηκαν με ζήλο για να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν το θερμοκήπιο, έδειξαν έντονο ενδιαφέρον στην ανακύκλωση υλικών και με ενθουσιασμό προτείνουν διαρκώς νέες ιδέες για την επέκταση του αρχικού προγράμματος (π.χ. αυτόματο πότισμα). Άλλωστε περιμένουν με ανυπομονησία να «συλλέξουν» τους καρπούς της προσπάθειάς τους!

Η συμβολή  των καθηγητών και μαθητών του τομέα των Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος & Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού υπήρξε καθοριστική στην υλοποίηση του έργου.

Ευχαριστούμε τον εκπαιδευτικό κ. Γιαταγάνα Ηλία ΠΕ81 καθηγητή του τομέα Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος & Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού για τις πολύτιμες συμβουλές του στην υλοποίηση του έργου.

Συγχαρητήρια σε όλους!

Keywords
Τυχαία Θέματα