Αλμυρό κέικ ελαιόλαδου με ντοματίνια φέτα και πιπεριά

Από την Ιωάννα Σταμούλου

Ένα νόστιμο και υγιεινό κέικ με αλεύρι ολικής άλεσης, ελαιόλαδο, φέτα, ντοματίνια και πιπεριά. Το σνακ που θα λατρέψουν τα παιδιά!

Υλικά για μια μακρόστενη φόρμα του κέικ1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 πιπεριά πράσινη σε κυβάκια200γρ. τοματίνια κομμένα στη μέση250γρ. ελαιόλαδο50 γρ. ζάχαρη καστανή6 αυγά100γρ. γάλα2 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις300γρ. αλεύρι ολικής άλεσης1
φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη1 φλιτζάνι φέτα τρίμμα1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή

ΕκτέλεσηΜέσα σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά με 1 κουταλιά από το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και τα αφήνουμε στην άκρη.Χτυπάμε στη μέτρια ταχύτητα του μίξερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και όταν λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά και το γάλα εξακολουθώντας το χτύπημα μέχρι να γίνει αφράτο και ομοιογενές το μείγμα μας.Ανακατεύουμε τα δύο αλεύρια με το μπέικιν πάουντερ και τη ρίγανη και τα ρίχνουμε λίγο λίγο σαν βροχή στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας με σπάτουλα. Μετά προσθέτουμε τη γραβιέρα, το μείγμα του τηγανιού με το κρεμμύδι και την πιπεριά, τα ντοματίνια και τέλος τη φέτα.Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 175οC για 50-60 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να ψηθεί μέχρι μέσα το κέικ.Ξεφουρνίζουμε και μετά από λίγο το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα κι αφήνουμε το αλμυρό κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρουμε.

Σημείωση: Μετά από 50 λεπτά ψήσιμο βυθίζουμε στο κέντρο του κέικ ένα καλαμάκι για σουβλάκι ή μαχαίρι. Αν βγει στεγνό είναι έτοιμο, αλλιώς ψήνουμε λίγο ακόμα.

The post Αλμυρό κέικ ελαιόλαδου με ντοματίνια φέτα και πιπεριά appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα