Αναβάθμισε την κουζίνα σου με εντοιχιζόμενες εστίες

Η κουζίνα αποτελεί την καρδιά του σύγχρονου σπιτιού. Εκεί συγκεντρώνεται όλη η οικογένεια για να απολαύσει το πρωινό και τα γεύματά της, ή και για να μοιραστεί μαγειρεύοντας μερικές στιγμές χαλάρωσης και δημιουργίας. Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό να είναι όσο το δυνατόν πιο εργονομική και παράλληλα να διαθέτει design που θα εμπνέει άνεση και οικειότητα.

Οι σύγχρονες εντοιχιζόμενες εστίες έρχονται για να κάνουν πιο γευστικά τα φαγητά σου, αλλά και να αναβαθμίσουν την αισθητική της κουζίνας σου. Δες, παρακάτω, πώς θα επιλέξεις την

κατάλληλη για σένα εστία για να έχεις ένα γευστικό και ολοκληρωμένο αποτέλεσμα χωρίς να κάνεις την παραμικρή «έκπτωση» στην εργονομία ή και στο design της κουζίνας σου.

Οι επαγωγικές εστίες είναι το μέλλον στο μαγείρεμα

Οι επαγωγικές εστίες μπορούν να μειώσουν κατακόρυφα τον χρόνο μαγειρέματος ενώ καταναλώνουν σημαντικά λιγότερη ενέργεια. Προσφέρουν τέλεια εφαρμογή των μαγειρικών σκευών έχοντας τη δυνατότητα να επιλέξεις ανάμεσα σε διαφορετικά μεγέθη ζωνών, ώστε να καταλήξεις σε αυτή που ταιριάζει στο μαγειρικό σου σκεύος, ανεξάρτητα από το μέγεθός του. Δεδομένου ότι θερμαίνουν απευθείας το μαγειρικό σκεύος, μέσω μαγνητικών κυμάτων, εκμηδενίζουν τον κίνδυνο εγκαύματος ή πυρκαγιάς, ενώ το καθάρισμά τους γίνεται εύκολα, με ένα απλό πέρασμα με πανί.

Οι σύγχρονες κεραμικές εστίες έρχονται με έως και 6 ζώνες μαγειρέματος

Οι κεραμικές εστίες χρησιμοποιούν θερμαντικές αντιστάσεις κάτω από μια υαλοκεραμική επιφάνεια, οι οποίες ζεσταίνονται και μεταφέρουν τη θερμότητα στην επιλεγμένη ζώνη μαγειρέματος, εξασφαλίζοντας ταχύτερους χρόνος μαγειρέματος. Διαθέτουν επιλογή για ευέλικτη ζώνη, δημιουργώντας μια μεγάλη ενιαία θερμαντική επιφάνεια, ώστε να μπορείς να χρησιμοποιείς και μεγαλύτερα σκεύη, όπως γάστρες και ταψιά, δίχως να σπαταλάς ενέργεια. Επιπλέον, με λειτουργίες αύξησης ισχύος, που συντομεύουν τον χρόνο θέρμανσης, το βράσιμο του φαγητού γίνεται έως και 20% πιο γρήγορα.

Εστίες εμαγιέ για να ταιριάζουν με την αισθητική της κουζίνας

Θα επιλέξεις εμαγιέ εστίες είτε επειδή ταιριάζουν με το design της κουζίνας σου, είτε γιατί σου φαίνονται πιο απλές στη χρήση. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν μοντέλα με ζώνες ταχείας θέρμανσης, που συντομεύουν την προετοιμασία του φαγητού, όπως και προτάσεις με έως και 6 διαφορετικά επίπεδα ρύθμισης της έντασης των εστιών για να ελέγχεις τη θερμοκρασία ψησίματος.

Ταχύτητα και οικονομία με εστίες υγραερίου

Οι εστίες υγραερίου διακρίνονται για την ταχύτητα, την οικονομία και την άμεση προσαρμογή της θερμοκρασίας κατά το μαγείρεμα. Γι’ αυτό και αποτελούν πρώτη επιλογή από πολλούς επαγγελματίες σεφ. Όλα τα μοντέλα διαθέτουν αυτόματη ανάφλεξη και βαλβίδες ασφαλείας, ενώ υπάρχουν προτάσεις που διατίθενται με έως και 5 εστίες αλλά και με έναν τουλάχιστον καυστήρα υψηλής απόδοσης, μια εξαιρετική επιλογή εάν μαγειρεύεις μεγάλες ποσότητες. Στις εστίες υγραερίου με κεραμική ή ανοξείδωτη βάση, το καθάρισμα και η συντήρηση γίνονται ακόμη πιο εύκολα.

Εστίες Domino για κάθε στιλ και τύπο μαγειρέματος

Οι μαγειρικές εστίες τύπου Domino έρχονται με μοντέρνο design και μπορούν να ταιριάξουν σε οποιαδήποτε διαρρύθμιση κουζίνας. Παρέχουν τη δυνατότητα επιλογής στον τρόπο με τον οποίο θέλεις να μαγειρεύεις και να ψήνεις, ώστε να συνθέσεις τις δικές σου ζώνες μαγειρέματος που θα ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες σου. Για παράδειγμα, μπορείς να συνδυάσεις μία διπλή επαγωγική εστία με εστίες αερίου και ηλεκτρική γκριλιέρα.

Διάλεξε τον τύπο τοποθέτησης με βάση τις ανάγκες σου

Είτε επιλέξεις ηλεκτρικές εστίες είτε υγραερίου, η επιλογή ενός αυτόνομου μοντέλου παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία, ως προς την τοποθέτησή του. Στις αυτόνομες εστίες, οι διακόπτες και τα χειριστήρια λειτουργούν ανεξάρτητα από τον φούρνο, οπότε δεν είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν ακριβώς από πάνω του. Μπορείς, για παράδειγμα, να τις συνδυάσεις με ένα φούρνο άνω πάγκου και να κερδίσεις χώρο στο κάτω μέρος για να τοποθετήσεις μια άλλη συσκευή, όπως ένα πλυντήριο πιάτων.

Αξιοποίησε τις ειδικές λειτουργίες και βγες διπλά κερδισμένος

Οι σύγχρονες εντοιχιζόμενες εστίες έρχονται με μια πληθώρα λειτουργιών που κάνουν το μαγείρεμα ακόμη πιο εύκολο και ασφαλές. Υπάρχουν μοντέλα που προσαρμόζουν αυτόματα την ισχύ, με βάση τη θερμοκρασία του σκεύους, για τέλειο αποτέλεσμα σε κάθε μαγείρεμα. Επιπρόσθετα, όλες οι κεραμικές και επαγωγικές εστίες διαθέτουν ένδειξη υπολοίπου θερμότητας, για να αναγνωρίζεις με μία μόνο ματιά ποια ζώνη μαγειρέματος είναι ακόμη ζεστή. Επίσης, με τη δυνατότητα αυτόματης απενεργοποίησης, εξοικονομείς ρεύμα αλλά και εξασφαλίζεις ότι δεν θα καεί ποτέ το φαγητό σου.

Συνοψίζοντας τις ανάγκες σου

Μπορείς να μαγειρεύεις με ρεύμα, επιλέγοντας είτε επαγωγική εστία, είτε κεραμική, είτε εμαγιέ. Αν πάλι προτιμάς το αέριο, επίλεξε εστία με υγραέριο. Αν χρειάζεσαι μεγαλύτερη ευελιξία, ο φανταστικός συνδυασμός με ρεύμα και αέριο των μικτών εστιών θα ικανοποιήσει κάθε σου απαίτηση. Επιπλέον, με την επιλογή αυτόνομης εστίας, έχεις άπειρη ευελιξία να την εγκαταστήσεις οπουδήποτε θέλεις.

Όποια κι αν είναι η γαστρονομική σου ανάγκη, είναι σίγουρο ότι με ένα κλικ στο www.kotsovolos.gr θα βρεις τη λύση που σε καλύπτει!

The post Αναβάθμισε την κουζίνα σου με εντοιχιζόμενες εστίες appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα