Τρουφάκια σοκολάτας με άρωμα καφέ και μανταρίνι

Από την Ιωάννα Σταμούλου

Απολαυστικά τρουφάκια για κάθε μικρή και μεγάλη γιορτή, ένα κέρασμα που δεν θα χορταίνουν οι αγαπημένοι σας.

Υλικά200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά100 γρ. βούτυρο50 γρ. κακάο1 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχαφλούδα από 1 μανταρίνι ή από μισό πορτοκάλι1/2 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική250 γρ. μπισκότα digestive2 κουτ. γλυκού καφέ στιγμιαίο1 δόση
καφέ εσπρέσο2 κουτ. γλυκού λικέρ καφέ, κονιάκ ή άλλο ποτό της επιλογής μας250 γρ. τρούφα σοκολάταςΧαρτάκια για τρουφάκια

ΕκτέλεσηΒάζουμε σε ένα μπρίκι τη φλούδα του μανταρινιού ή πορτοκαλιού και αφού της δώσουμε μια βράση, τη στραγγίζουμε και τη ρίχνουμε σε μπλεντεράκι, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και τα κάνουμε σκόνη. Τα αφήνουμε στην άκρη και κάνουμε το ίδιο με τα μπισκότα, σε δυο δόσεις. Τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί.Βάζουμε σε κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, τη σοκολάτα, το κακάο και τον καφέ (στιγμής και εσπέσο) και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα υλικά και προσθέτουμε το ποτό της επιλογής μας.Αδειάζουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα των μπισκότων και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα. Αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει το μείγμα.Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και με κουταλάκι παίρνουμε μικρές ποσότητες των 20-25 γρ. Πλάθουμε μπαλίτσες που μετά τις κυλάμε σε τρούφα σοκολάτας.Στο τέλος τοποθετούμε τα τρουφάκια στα ειδικά χαρτάκια και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: μπλέντερ, κατσαρόλα.

The post Τρουφάκια σοκολάτας με άρωμα καφέ και μανταρίνι appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα